| |
Megugrották az első akadályt
2012.07.21, szombat 12:00

Sikerrel vette a Baja Espana-Aragon terep-rallye világkupa futam elsõ akadályát a Bioextra GarZone Racing párosa, a péntek esti prológon Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán közel 20 helyet javított rajtpozícióján.

Negyedéves szünet után Spanyolországban folytatódik az FIA Terep-rallye Világkupa Bajnokság. Péntek délután a Baja Espana-Aragon prológjával melegített a világsztárokkal teletûzdelt mezõny a hátralévõ 500 versenykilométerre. A versenyzõk az Aragon Motorland területén kialakított rövid, alig 6 kilométeres szelektív szakasz leküzdése után egy 100 kilométeres összekötõ szakasszal érkeztek meg a verseny központjába, Zaragozába.

A futamon a Bioextra GarZone Racing színeiben rajthoz áll egy magyar páros is. Lónyai Pál és Garamvölgyi Zoltán elsõ alkalommal versenyez Spanyolországban, ezért elsõdleges céljuk a tapasztalatszerzés a kõkeménynek ígérkezõ versenyen. A fiúk teljesítményére eddig nem lehet panasz, a nehézségek ellenére már az elsõ nap közel 20 helyet javítottak rajtpozíciójukon. "Akármennyire is nehéz volt, nagyon élveztem a prológot.” - mondta a Lónyai Pál. ”Nekünk kisköbcentis motorunk van, ami a felsõ fordulatszám tartományban húzna, de nem tud felpörögni, mert nem kap levegõt szegény. Ez mondjuk eddig is így volt, de itt napközben 40 fok van, amitõl még gyengébb, nagyon hiányzik a motorerõ. Megnehezítette a helyzetünket, hogy a mezõny hátsó részébõl rajtolva nekünk már nagyon szét volt járva a pálya, össze-vissza mentek a nyomok és Zoli szerint az itiner is pontatlan. De ugyanakkor ez csak egy prológ volt, a holnapi 200 km-es pálya az, amit rettenetesen várunk. Zolival arról beszéltünk a Zaragozába vezetõ etapon, hogy ha lehetne most rajtolni a 200-ason, akkor elindulnánk úgy ahogy vagyunk mert annyira jó kedvünk lett tõle, hogy végre tudtunk menni pár kilométert. Szóval bemelegítésnek tökéletes volt. Eddig nagyon tetszik a dolog, holnap támadunk, aztán majd meglátjuk kit tudunk megfogni."

"Kegyetlenül meleg volt, de megcsináltunk mindent, amit kellett, parc fermébe van az autó." - összegzett a csapat navigátora, Garamvölgyi Zoltán. „Nagyon kemény volt a pálya, elég ha annyit mondok, Jean-Louis Schlessernek is meggyûlt vele a baja. Mi 35. idõt mentünk, ami lehetne jobb is, mert az eleje karcsúra sikerült, kicsit csúszkáltunk, szokni kellett az itteni talajt. A vége mér elég jó volt, a legvége pedig fantasztikus, az ugratókon igazi közönség kedvencekké váltunk. Saját tempónkat alapul véve, szerintem bent maradt 20-30 másodperc, de igazából nem vagyunk rossz helyen. Nagyon különleges a pálya, teljesen más szisztémában kell itt közlekedni, mint ahogy otthon, de imádjuk és élvezzük. Már felköltöztünk Zaragozába, itt van egy viszonylag zsúfolt szervizpark, amiért a város egyik fõutcája lett lezárva, úgyhogy elég nagy a felhajtás. Az eddig tomboló hõséghez képest annyit javult a helyzet, hogy 60 km/h-s szél fúj, ami azért lenne jó, ha így maradna holnapra, mert elfújná a port pályán.”

Rallysport.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek