| |
2012 Valvoline Veszprém Rallye - Humano IT Racing Team
2012.07.17, kedd 08:40

mmáron idén másodízben rendeztek murvás futamot az Országos Rallye Bajnokság keretein belül, ahol a Humaon IT Racing Team versenyző párosa Budavári Zoltán és Németh Gergely továbbra is az S csoport bajnoki címéért küzd, hiszen idén minden futamon bezsebelték az első helyet.

A verseny két naposra lett szervezve és az első napon az immáron szokásosnak mondható Királyszentistván – Sóly szakasz két körével indultak a küzdelmek. A pénteki nap első körénél a kemény kezdéssel sikerült az s csoportban némi előnyt kiautózni a Humano IT Racing Team versenyző párosának, ami némi okot adott a második gyorson való megfontoltabb közlekedésre. A második körre a pálya minősége kissé romlott és szedte is az áldozatait, hiszen már az első este kiestek páran a küzdelmekből.

Szombaton reggel az új szabályok szerint már az S csoportos versenyzők is az előző nap kiautózott helyükről indulhattak, így Budavári Zoliék az élmezőnybe találhatták magukat, mivel a 11. helyről rajtolhattak el a nap folyamán. A verseny második napjára nyolc gyorsasági teljesítése volt a cél, helyenként az út szélén álló emberektől még az etapok teljesítése se volt egyszerű feladat.

A hatalmas meleg és a rengeteg por nem szegte a kedvét se a versenyzőknek sem pedig a pálya szélén álló nézőknek, de ez az áldozat meghozható egy látványos murvás futamért. A szombati napon folyamatos jó teljesítménnyel Budavári Zoltán és Németh Gergely ismét a dobogó legtetején fejezte be a futamot. Három futamból három győzelemmel maximálisan vezetve az S csoport tabelláját.

Budavári Zoltán: “ Az első gyorsaságin nagyon bekezdtünk és elég tetemes előnyt sikerült kiautóznunk.
Ezt mérlegelve a második gyorson már nem siettünk annyira, inkább az autót kíméltük. Elégedett vagyok az idei teljesítményünkkel, bár helyenként lehettünk volna gyorsabbak. Az autó szerintem jól be van állítva murvára, tehát ezen nem kell változtatnunk az aradi futamra, átnézzük és várjuk a futamot.”

Németh Gergely: “Komoly verseny volt és nagyon meleg, de a rendezésre nem lehet panaszunk. A gumi taktikán lehetett volna jobb is, de ezen majd finomítunk. Szeretem ezeket a pályákat és jó volt végre a megérdemelt helyünkön versenyezni, nem pedig a sor végén. Sokat csiszolódtunk Zolival az elmúlt futamok alatt, de örülök a folyamatos jó eredményeknek.”

Formula.hu - Humanio IT Racing Team
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek