| |
A győzelemért szállnak harcba Kovácsék
2012.07.11, szerda 11:16

A Mecsek Rallyn elért S csoportos, dobogós helyezés után még nagyobb lendülettel vág neki az Országos Rally Bajnokság soron következő futamának a Kovács-Istovics duó. A Maricsek Racing Team színeiben induló kettős célja nem kevesebb, mint újra az első háromban végezni a kategóriájukban és minél jobb helyezést elérni az abszolút értékelésben.

A 19. Valvoline Veszprém Rallyra július 13-14-én kerül majd sor. A próbázók táborát első osztályú, rally2-es és amatőr versenyzők teszik majd ki, akiknek pénteken 2, míg szombaton 8 gyorsasági szakaszt kell teljesíteniük. A sólyi erdőt, Vigántpetendet és Kislődöt érintő szakaszok összesen több, mint 470 kilométert ölelnek majd fel.

Kovács Antal: Sajnos most is foghíjas a kategória, kevesen indulnak majd Veszprémben, de annak kifejezetten örülünk, hogy Tobak Zoltán és Kecskeméti Balázs személyében új ellenfeleket köszönthetünk. Mecsek Rally óta kapott egy-két új fejlesztést, programot a Mitsubishi. Jobban fekszenek nekem a murvás pályák, jobban is kedvelem őket, mint aszfaltosakat. Hiába viseli meg nagyon az autókat ez a terep, azért a versenyzés sava-borsát, az élvezeteket mégis jobban vissza tudja adni. Egy picivel talán toleránsabb is a murva, hiszen a hibáinkat könnyebb javítani, rugalmasabban tudunk alkalmazkodni a pályán uralkodó viszonyokhoz. Biztos vagyok benne, hogy most is nagyon szoros csatákat vívunk majd egymással a kategóriában. Egy-egy apró vezetői vagy technikai hiba dönthet talán majd az elsőség sorsáról.

Istovics Gergő: A Mecsek Rallyn egy balszerencsés harmadik helyet szereztünk az S csoportban. Ezzel azonban bebizonyítottuk magunknak és másoknak is, hogy tudunk gyorsaságikat nyerni – ez pedig önbizalmat ad a folytatáshoz. Most már tisztában vagyunk azzal, hogy megvan a tempónk az S csoport első helyéért való küzdelemhez. Persze ehhez elengedhetetlen a megfelelő összpontosítás és az, hogy a technikai gondok elkerüljenek minket. Személy szerint úgy gondolom, hogy Veszprémben a legnagyobb ellenfelünk az időjárás lehet. A mostanában uralkodó forróság nagy kihatással lehet a koncentrációra és a reflexekre. Az autóban ilyenkor körülbelül 80 fok van, a por ömlik be, így nem lesz egyszerű túlélni a szakaszokat. Szeretnénk jókat meccselni a többiekkel, s reméljük, most Fortuna is mellénk áll és a végén mi örülhetünk majd a győzelemnek.

RallyCafe.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek