| |
Szíjjék San Marinoban rajtolnak
2012.07.05, csütörtök 08:42

Tíz éven keresztül dédelgetett álma teljesült Szíjj Zsoltnak, aki ennyi idő elteltével most újra visszatérhetett San Marinoba. Bár abban az időben csak az ottani barátok társaságában: Paolo Andreucciékkal, a pálya széléről nézte a futamot, és a Super 1,6-os Puntok bemutatkozását, most azonban maga is végigroboghat a pályákon, immáron versenyzőként.

Szerencsétlenül indult az itthoni szezon, ami általánosságban is igaz, de ez Szíjjék egyéni teljesítményéről is elmondható. Az eddig lezajlott két verseny szinte eredménytelenül zárult, így nyilvánvaló, hogy a hátralévő időben már nincs sok esély a látványos előretörésre. Így jutottak arra az elhatározásra, hogy az idén inkább néhány külföldi futamon is elindulnak, és megmérettetik magukat a nemzetközi mezőnyben.

„A San Marino-i verseny minden szempontból jól illeszkedik az elképzelésünkbe. Bár a pályák nehezek, de jó minőségűek és a környezet is nagyon szép. Már rég óta terveztem, hogy egyszer itt elindulok. 2012-ben szeretnénk két-három külföldi ralin elindulni, és itthon is annyit menni, amennyit csak tudunk. Természetesen össze kell húzni a nadrágszíjat, de lényeg, hogy ott legyünk! Fontos szempont az is, ebben az évben olyan szponzoraink vannak, akik a külföldi szereplésünket is preferálják, így az ő igényeiket is ki tudjuk elégíteni amellett, hogy számunkra is jó tapasztalatot jelent majd idegen környezetben teljesíteni.”

Az autót Kazinczky Levente és csapata készíti fel, és ők szervizelnek a helyszínen is. A top állapotú EVO IX-es Mitsubishiben minden benne van, ami fontos, így joggal bízik a csapat az autóban.

A versenyt megelőző hét végén itthon tesztelték a murvás beállításokat, és úgy tűnik, sikerült megtalálni a megfelelő paramétereket. Igaz ehhez akadt egy kis segítség, mivel a Reigertől megkapták a San Marino-ra alkalmas adatokat, így ezzel már a valós helyszínen kevesebbet kell időzni.

Kedden és szerdán Szijj Zsolt és régi navigátora, Nyírfás Julcsi teljesítette a pályabejárást, mialatt megtapasztalhatták a köves pályák hátrányait, amit a hátsó stabilizátor is megsínylett egy kissé. Ettől függetlenül bizakodva várják a versenyt.

„A mezőny kemény, de erőfelmérésnek mindenképp jó mérce lesz. A mi kategóriánk a legnépesebb, de szeretnénk az első felében végezni, persze a célba érés is már fél sikert jelent majd!”

Szíjjék mellett még négy magyar páros vág neki a San Marino-i viadalnak, így rajtuk kívül Puskádiéknak, Bujdoséknak, Szabó Gergőéknek és Szabó Zoliéknak is szurkolhatunk a hét végén.

Répa Kata


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek