| |
Őszre kész az első Yaris
2012.06.29, péntek 09:00

Elsõsorban privát ügyfelek részére készíti a Toyota a Yaris 1.6T-s S2000-es autóját, jövõre teszt és homologizáció, 2014-ben már versenyeken láthatjuk az autót.

Újabb részletek láttak napvilágot a Toyota legújabb ralis terveivel kapcsolatban. Bár hivatalos bejelentés még mindig nem érkezett a japán cégtõl, egyre tisztábban láthatunk a japánok terveivel kapcsolatban. A TMG már idén január óta teszteli globális 1.6T versenymotorját, melyet elsõ lépésben egy S2000-es Yarisba fognak beleépíteni.

Kölnben fontolóra vették, hogy az R4T vagy az S2000-es szabályok szerint építsenek autót, végül ez utóbbi mellett döntöttek, egyrészt a kedvezõbb költségek és bõvebb lehetõségek miatt döntöttek az RRC autó építése mellett. Az 1-es számú karosszéria várhatóan idén õsszel készül el, 2013 elején elkezdõdik az autó tesztelése, amit az év közepén szeretnének homologizáltatni. Az RRC autótól már csak egy apró lépés a WRC, a TMG pedig kész lenne erre is, de a gyári csapat indításának lehetõségét a Rally Világbajnokságon az anyavállalat, a TMC vezetõsége fogja meghozni. Azonban pozitív válasz esetén a 2014-es szezonban már ott lehetnek a rajtnál.

Rallysport.hu - Fri


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek