| |
Finnországban a Polo WRC (videóval)
2012.06.26, kedd 13:05

Amíg a többiek Új-Zélandon asszisztáltak Loeb 72. világbajnoki futamgyõzelméhez, a Volkswagen Motorsport Finnország felé vette az irányt és a Skoda mellett a Polo WRC-t is megjáratták a finn pályákon. Vajon miért?

Ugyan a Rally Világbajnokság finn állomásának rajtjáig még egy hónap hátravan, a Volkswagen addig sem vesztegette az idõt. Mivel az Új-Zéland ralit amúgy is kihagyták, nekivágtak Finnországnak, hogy idejében megkezdjék a felkészülést a legendás világbajnoki futamra.

Ha pedig már útnak indultak becsomagolták a Polo WRC-t is, de vajon mi vezérelhette a német csapatot döntése meghozatalakor? Korábbban több pletyka is felmerült azzal kapcsolatban, hogy a nagyközönség elõtt esetleg a Finn Rallyn dobnák vízbe versenyautójukat és akár elõfutóként részt venne a rendezvényen. A hivatalos közlemények szerint erre csak a 2013-as Monte Carlo Rallyen kerülhet sor, de a csapat vezetése sem titkolta, hogy terveik között az is szerepel, hogy akár már idén kipróbálnák valamely VB futamon.

Finn teszt ide vagy oda, a magunk részérõl nem tennénk nagy pénzt arra, hogy a Finn Rally pályáin a Polo WRC-t is láthassuk, hiszen ha már mindenképp idén akarnak robbantani, akkor sokkal logikusabb lenne, ha hazai pályán, a finn rali után alig néhány héttel megrendezésre kerülõ német ralin tennék. Mindenesetre a Polo WRC szépen mozog Ogier kezei alatt a finn pályákon is, íme két videó a Volkswagen szupertitkos tesztjérõl.

Rallysport.hu - Fri


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek