| |
Spiciéket ünnepelték Kolozsváron
2012.06.25, hétfő 09:00

Az utolsó szakasz után a beíróból begördültek a szervizparkba. A csapat, a barátok, a hozzátartozók és a szurkolók várták õket. Spici és Tom kiszállt az EVO X-esbõl, örömükben majd kibújtak a bõrükbõl. Ekkor hirtelen elõkerült néhány palack hûsítõ pezsgõ. Izzadtan, kissé csapzottan, de ettõl a pillanattól kezdve már alkoholban úszva fogadhatták a gratulációkat. Hatalmas kõ esett le a szívükrõl, hiszen két második és egy harmadik helyezés után, idén elõször állhattak föl a dobogó legmagasabb fokára. Kolozsváron, a történelmi magyar városban sikerült megnyerniük a román bajnokság negyedik futamát.

- Egy autóversenyzõnek az a legjobb érzés, amikor a napi izzadság összekeveredik a pezsgõvel -fogalmazott a célban Spici. - Ez ugyanis azt jelenti, hogy egy nagyon kemény hétvége után, a várt eredmény és az elismerés sem marad el. Nagyon vártuk már ezt a sikert. Nagyon szépen csillognak az idei ezüstérmek és a bákói bronz is, de minden egyes versenynek azért vágunk neki, hogy nyerjünk. Most sikerült, pedig az elsõ nap után még kicsit távolinak tûnt. Ezután azonban nagyon a határon, de precízen autózva ledolgoztuk a 14 másodpercet hátrányunkat, majd közel 20 másodperc elõnyt szorgoskodtunk össze. Zseniális pályákon csatázhattunk a többiekkel, nagyon örülök, hogy ezúttal nekünk vált kerekké ez a kemény viadal. Kívülrõl talán úgy tûnt, hogy folyamatosan diktáltuk a tempót, pedig valójában folyamatosan elõre menekültünk. Amikor hátrányban voltunk, akkor azt szerettük volna ledolgozni, utána pedig a minél nagyobb elõny érdekében nyomtuk tövig a gázpedált. Csak akkor hittem, hogy megvan, amikor a fiúk és a lányok pezsgõfürdõvel fogadtak bennünket a célban.

Spiciék megérdemelt sikerét a szigorú számadatok is egyértelmûen alátámasztják. A tíz gyorsasági szakaszból ugyanis hetet megnyertek, ami önmagáért beszél ebben a kemény mezõnyben.

Tom öt esztendõvel ezelõtt kezdett el foglalkozni a navigálással, de eddig még abszolútban nem tudott felállni a dobogó legmagasabb fokára. Most viszont ez is összejött, így érthetõen Kolozsvárra mindig jó szívvel fog visszaemlékezni.

- Nagyon emlékezetes két nap volt ez a számomra - újságolta mosolyogva Tom. - Több szempontból is nehezen állt össze ez a verseny, de ennek ellenére kitûnõen sikerült. Több mint húsz kilométer hosszú, óriási szintkülönbségû pályákon versenyezhettünk, valamennyi navigátor társamnak azt kívánom, hogy élje át ezt az élményt. A gyõzelmet még mindig nehezen hiszem el, úgy örültem a serlegeknek, mint aki elõször kap ilyet. Mindenképpen ki kell emelnem a nagyszerû és csúszásmentes szervezést, és azt a körítést, amivel a kolozsváriak fogadták a ralisokat. A szuperspeciált 12 ezren látták a helyszínen, de az erdélyi televízió is élõben közvetített a belvárosból. Emellett a záró szakaszon is zsúfolásig megtelt a Polus Center parkolója. Hatalmas élmény volt, hogy ennyi szurkoló ünnepelt velünk. Másfél éve dolgozunk együtt, és az autó is folyamatosan fejlõdik… Most értünk el oda, hogy végképp versenyképes legyen. Leállni azonban nem szabad, mert szûk egy hónap múlva Szebenben már az IRC-futamon állunk rajthoz.

Az a futam a román bajnokságban másfélszeres szorzóval bír, így az eddigiekhez képest jóval nagyobb jelentõsége lesz. Már csak azért is, mert Spiciék egyetlen ponttal az abszolút értékelésben is átvették a vezetést. Idén már a dobogó valamennyi fokán álltak. Brassóban és Temesváron a második, Bákóban a harmadik, Kolozsváron pedig az elsõ fokán. Igaz, itt mutatnak a legjobban?

A Transilvania Rally végeredménye:
1. Spitzmüller Csaba, Szõke Tamás, Mitsubishi Lancer EVO X R4 1:05:00,9
2. Bogdan Marisca, Sebastian Itu, Mitsubishi Lancer EVO IX +19,2
3. Valentin Porcisteanu, Dan Dobre, Mitsubishi Lancer EVO X R4 +48.3
4. Dan Girtofan, Adrian Berghea, Skoda Fabia S2000 +1:05,1
5. Szabó Gergõ, Borbély Károly, Mitsubishi Lancer EVO X R4 +1:06.9
6. Francios Delecour, Dominique Savignoni, Renault Megane RS +1:50.2

A román bajnokság állása négy futam után:
1. Spitzmüller Csaba, Szõke Tamás, 76 pont
2. Valentin Porcisteanu, Dan Dobre, 75 pont
3. Dan Girtofan, Adrian Berghea, 51 pont
4. Francios Delecour, Dominique Savignoni,43 pont
5. Szabó Gergõ, Borbély Károly, 40 pont

Rallysport.hu -


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek