| |
Szilágyi-Csányi: Reális második hely
2012.06.21, csütörtök 12:00

Szilágyi Jani és Csányi Botond második helyen értek célba a Horvát Bajnokság Novi Vinodolskiban megrendezett negyedik futamán. Ezzel az eredménnyel ugyan megerõsítették dobogós pozíciójukat, ám év végi gyõzelmi esélyük elúszni látszik.

A kétnapos verseny során közel 80 km-t tettek meg versenytempóban, amibõl az elsõ napra mindössze 5 km jutott két gyorsasági formájában. Janiék a rajt elõtti Shakedown-t a futómû beállítására szentelték, ami jórészt sikerült is, hiszen a legjobb idõt végül õk futották. Az esti két gyors, ami ugyanezen a 2,5 km-es szakaszon zajlott nem hozott nagy meglepetést, az elsõt a magyar páros, míg a másodikat Sebaljék nyerték néhány tizeddel.

A másnapra várt szoros küzdelem végül elmaradt, a horvát bajnokpáros jó tempóval kezdte a szombatot, ami az elsõ kör után már 15 másodperces elõnyt jelentett számukra. Janiék ugyan próbálkoztak lágyabb gumikat feltenni, ám azok hamar elmelegedtek és nem tudták ellensúlyozni a lóerõk hiányát. Nem maradt más hátra, be kellett látni, hogy ezen a hétvégén nincs esélyük a gyõzelemre, így a második hely megszerzésére koncentráltak a továbbiakban.

A versenyt végül a Juraj Sebalj-Toni Klinc páros nyerte, Szilágyi Jani és Csányi Botond a második helyen futott be, míg a harmadik helyet egy hazai versenyzõpáros Marinko Stanicés Jelena Stanicérte el Honda Civic Type-R-el, akik a másik magyar párossal, Várkonyi Szabolccsal és Rimár Tamással vívtak csatát a hétvégén.

Szilágyi Jani: Amit elõször meg kell említenem a versennyel kapcsolatban, az a tökéletes rendezés. A szervizpark, a versenyközpont, a céldobogó, a szállás, minden könnyen megközelíthetõen, 500 méteren belül volt megtalálható. A gyorsasági helyszínek is logikusan egyszerûen voltak kitalálva, ami nagyon megkönnyítette a pályabejárást. A gyorsok színvonalasak, látványosak és megfelelõen hosszúak voltak, élmény volt rajtuk versenyezni. Ha nem a második helyen értünk volna be, akkor azt mondhatnám, hogy tökéletes versenyünk volt.

Igazából úgy érzem, hogy jól mentünk, de a motorunk sajnos már elfáradt és megérett a felújításra, ami miatt nem sok esélyünk volt. Pénteken a két gyors után még reménykedtünk, mikor láttuk, hogy közel egyforma idõket autóztunk Sebaljékkal, ám, mikor kiderült, hogy õk a keményebb keveréket használták már sejtettem, hogy másnap sokat fogunk kapni, ami sajnos be is jött. Sajnálom, hogy Cibej és Pulicmost nem indult így elég foghíjas volt a mezõny, ellenfelek nélkül nem lehet jót versenyezni.

Most elég hosszú szünet következik a horvát bajnokságban, a legközelebbi verseny október elején lesz Opátiában. Lesz hát idõ a felújítani a motort, hogy az év végét csúcsformában fejezhessük be. Ám addig sem fogunk pihenni, tervbe vettünk néhány szlovéniai futamot, amivel formában tarthatjuk magunkat.

Csányi Botond: Fantasztikus verseny volt. Nagyszerûen feldolgoztuk a pályákat, úgy gondolom, hogy gyors, letisztult itinert sikerült írnunk. Jobb oldalról nagyon nehéz volt, sok ritmusváltással kellett diktálni, valamint a hõség is nagyon igénybe vette a szervezetünket. Az autóval volt egy kis motor problémánk, fokozatosan gyengült, ezért a lóerõk hiányát sokszor határon autózással kellett pótolni, de Jani nagyszerûen megoldotta a kétséges helyzeteket is.

Álomszép gyorsaságikat tettek be ebbe a futamba, volt, hogy a pályabejáráson vadlovakkal találkoztunk. Precízen volt minden kivitelezve, összesen 3 perc csúszással sikerült megrendezni a versenyt. Úgy gondolom, ha nem lett volna a motorproblémánk, akkor nagyot tudtunk volna csatázni a Sebalj-Klinc párossal. Nagyon örülök a második helyezésnek is, mert ezen a futamon már a célba érés is nagy szó.

RallySport.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek