| |
Nincs új futam a VB naptárban
2012.06.16, szombat 00:49

Egyetlen változást tervez az FIA a jövõ évi naptárban, Új-Zélandot Ausztrália váltja, új versenyek csak kandidálás után jöhetnek szóba.

Semmilyen megdöbbentõ újdonsággal nem állt elõ az FIA Világtanácsa mai ülésén. Sem a futamok száma, sem a rendezõk országok nem változnak, Új-Zélandot a korábbi álláspont szerint váltja Ausztrália. Az új helyszínek csak kandidáló futam megrendezés után pályázhatnak a világbajnoki státuszra, ezeket a futamokat pedig 2013 áprilisáig meg kell rendezni, egyelõre Brazília az egyetlen konkrétan megnevezett kandidálni kívánó ország.

A Rally VB 2013 futamainak rendezõ országai

- Argentína

- Ausztrália

- Finnország

- Franciaország

- Görögország

- Mexikó

- Monte-Carlo

- Nagy-Britannia

- Németország

- Olaszország

- Portugália

- Spanyolország

- Svédország

A gyûlésen szóba került a világbajnokság promóterének kérdése, konkrétumokkal azonban nem tudtak elõállni, pedig több pályázó is jelentkezett. A helyzet most az, hogy ezen jelentkezõkkel folynak az egyeztetések, hogy a lehetõ legjobb megoldás születhessen meg, a végleges ajánlást a Világtanács szeptemberi közgyûlésére halasztották.

Azért döntés is születtet, mostantól az 1-es, 2-es és 3-as prioritással rendelkezõ párosok újra felszerelhetik az autóra a használt abroncsokat is, de csak aszfalt versenyen és kizárólag abban az esetben ha a gumi profilmélysége legalább 1,6 mm.

Annak érdekében hogy tovább segítsék a költségcsökkentést, 2013 januárjától négyre csökkentették a szervizben használható új gumik számát. Továbbá a szövetség a jövõben növelni kívánja részvételét a világbajnoki és a regionális rendezvényeken, rugalmasabb technikai szabályozást szeretnének a nevezõk számának növelése érdekében.

Senki nem akar VB futamot rendezni!?

RallySport.hu - Fri


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek