| |
Vizin: Ez volt életem egyik legnagyobb élménye
2012.06.14, csütörtök 11:15

Nyolc kilométer megtétele után fülig érő szájjal szállt ki Vizin László a Skoda Fabia Szuper–2000-esből, amellyel a Rábaringen vett részt egy negyven kilométeres teszten. Ez volt az első alkalom, hogy az S2000-es Fabiát vezethette, az élményeit pedig ahhoz hasonlította, amikor először ült WRC-ben.

Vizin László: – Fantasztikus az autó! Az első nyolc kilométert nedves pályán tettem meg slick gumikkal, de egyszerűen hihetetlen volt a tapadása és a stabilitása. Aztán ki tudtam próbálni intermédiával is és miután egy óra múlva felszáradt a pálya, megint slickkel mehettem.

– Tavaly versenyeztem a Volkswagen Polo S2000-essel, de a két autó köszönőviszonyban sincs egymással. A Skodának sokkal jobb a kanyarsebessége, hihetetlen féktávokat lehet vele venni, ragyogó a futóműve és a motorereje is rendben van. Ahhoz tudnám hasonlítani a mostani élményemet, mint amikor először vezettem WRC-t.

– A teszt egyetlen célja az volt, hogy valamennyire képbe kerüljek az autóval, és ne a jövő héten, az Ypres Rali shake downján vezessem először. Sok mindent nem kell állítani, mert Raimund Baumschlager csapatától megkaptuk a tavalyi gyári Skodák beállítását. Azt gondolom, hogy akkor leszek a legokosabb, ha ennyi tapasztalattal a hátam mögött nem módosítgatok rajta.

– Nagyon örülök, hogy ezt az autót választottam és nagyon várom már, hogy versenykörülmények között is kipróbáljam.

Mihályi Csaba
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek