| |
Lappi murván is verhetetlen (videóval)
2012.06.14, csütörtök 01:19

Esapekka Lappi a havas mesterhármas után a finn bajnoskág negyedik, immár murván zajló futamán sem talált legyõzõre, bár a Mitsubishis Jarkoo Nikara most nagyon szorongatta. De hogy kerül ide Latvala és Raikkönen!?

Az év elsõ murvás versenyén, a POPPankki ralin megismétlõdött az elsõ három verseny forgatókönyve, miszerint a finnek fiatal reménysége, Esapekka Lappi gyõzedelmeskedett. Viszont ezúttal komoly ellenfelet kapott Jarkko Nikara személyében, aki rögtön az elsõ gyorsaságin az élre állt, miután 11,2 másodperccel megverte Lappit.

"Az új Yokohama abroncsokat akartuk kipróbálni, de sajnos nem érkeztek meg idõben, a mûhelyben volt még 3 új Pirelli, az összes többi amit használtunk, az használt gumi volt.” - panaszkodott Nikara.

A következõ szakaszokon viszont nem csak Nikara, hanem Juha Salo is vesztett egy kevés idõt Lappihoz képest, és meg kellett elégedniük a verseny végén a második illetve a harmadik hellyel, hiába facsart ki mindent Nikara az N-es Evo kilencesébõl, 1,8 másodperc hátránya maradt a végére.

Lappi természetesen ezzel a gyõzelmével tovább szilárdította a vezetõ helyét a bajnokságban, de hiába nyerte meg eddig az összes versenyt, az õt kitartóan üldözõ Juha Salo elõtt még mindig csak 18 pont az elõnye.

Latvaláék is részt vettek a versenyen, az apuka Jari egy Mitsubishi Lancer Evo III-mal lett az összetettben nyolcadik, Jari-Matti pedig egy Escort RS-sel megnyerte a hisztorik kategóriát Risto Laine Volvója elõtt.

Latvaláék mellett a versenyen a Raikkönen család is képviselte magát. Mivel Kimi mostanában elfoglalt F1-es karrierjével, ezért testvérére, Rami-ra hárult a szerep, hogy a raliban is öregbítse a család hírnevét. Rami egy BMW-vel szállt harcba, amivel kategóriájában, az Xtreme Rally csoportban a harmadik helyet szerezte meg.

RallySport.hu - Kígyó


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek