| |
Budavári-Németh: Drávanet Mecsek Rali
2012.06.11, hétfő 21:29

A 2012-es bajnokság első aszfaltos futamát rendezték a hétvégén a legendás mecseki aszfalton. A Humano IT Racing Team versenyző párosa az S csoport bajnoki tabellájának az éléről kezdte meg a futamot, hiszen az évadnyitó murvás Bükfürdő Rallye-t megnyerték. A cél továbbra is a kategória élén maradni és növelni az előnyt a többiekkel szemben.

Az időjárás előrejelzések szerint a versenyzőket eső áztatta pályák fogják fogadni. Mivel a futamhoz csatlakozott a Historic Európa Bajnokság a mezőny rengeteg szép autóval gyarapodott. A pénteki napon az immáron szokásosnak mondható Pécs Pláza parkolója adott otthont a versenyt felvezető prológnak, ahol szűk pályán mérték össze a versenyzők a tudásukat és az autóikat. A Mitsubishi EVO VIII-as versenyautóval csatasorba álló Budavári Zoltán – Németh Gergely páros a prológot hibátlanul teljesítette és már koncentrálhatott az éjszakai két gyorsaságira.

A prológ végeztével megérkezett az eső és az éjszakai gyorsaságikat a nedves aszfalt felület is nehezítette. A csapat gumiválasztása rendben volt, viszont a lámpák beállításával akadtak gondok és nem nyújtott elég látóteret a gyors haladáshoz, ezért inkább a biztos célbaérés volt a kitűzött cél a versenyzőpáros számára, hiszen reggel még ott volt a verseny java.

Szombaton komoly hátrányból kellett indulnia Budavári Zoliéknak, hiszen az esti gyorson nagy hátrányba kerültek a kategóriában. Ekkor egy nagy levegő vétel után megnyomták az első három gyorsaságit, és ledolgozták a hátrányukat. Az utolsó három gyorsaságin pedig a ledolgozott hátrányt előnnyé kellett kovácsolni. További gyorsulással pedig sikerült az S csoport első helyén célba érniük ismét és növelni az előnyüket a bajnokságban.

Budavári Zoltán: “ Sajnos nem mondhatom azt, hogy eléggé fel lettünk volna készülve erre a versenyre, pedig azt hittük az elején,hogy igen, de az esti gyorsokon kiderült, hogy ez nem így van. Szombaton nagy hátrányt kellet ledolgozni, de mivel az autó tökéletesen működött ez sikerült is és ismét nyertünk. Nem vagyok elégedett a hétvégi munkánkkal, de az biztos, hogy Veszprém előtt többet tesztelünk.”

Németh Gergely: “Azt hittük, hogy a gumi választáson fog múlni a verseny, de sajnos ez nem így lett az éjszakai gyorsoktól kicsit tartottunk, hiszen sejtettük, hogy esős idő várható. A lámpasor nem működött jól és ezért nem tudtuk a saját tempónkat autózni, de szombaton a nap végére rendeztük sorainkat és ismét nyerni tudtunk, kemény verseny volt, már alíg várjuk a veszprémi pályákat és az ottani csatát.”

RallyCafe.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek