| |
Ösbtberg berepült (videóval)
2012.06.06, szerda 08:32

Egy mûrepülõgép elleni gyorsulási versenyt nyert meg a norvég ifjonc, viszont a vadászgéppel való összecsapás elmaradt.

A tervek szerint a norvég légierõ F16 típusú amerikai vadászbombázója ellen versenyzett volna a norvég fiatal, de ezt a viadalt sajnálatosan lemondta a hadsereg. "Mindössze pár perccel a rajt elõtt mondta le a versenyt a hadsereg.”, így vészmegoldásként egy mûrepülõgép ellen kellett versenyeznie. Mindenesetre rendesen "felfegyverkezett"Östberg is, egy 1966-os építésû Ford GT40-nel és annak a 650 lóerõs Nascar motorjával támadt.

A helyettes Extra 300 típusú repcsiigazából nem volt ellenfele a Fordnak. "A GT40-em 340-et megy, és most itt állórajttal gyorsulunk 1000 métert, majd megfordulunk és irány a cél. Komoly elõnnyel sikerült nyernem.” - mondta Östberg.

Madsnek már csak azért is van ideje ilyenekkel múlatni az idõt, mert legközelebb augusztusban fog indulni a VB-n, ugyanis a magas költségek miatt kihagyja az új-zélandi versenyt, így valószínûleg, elveszíti a - jelenlegi - harmadik helyét a tabellán. Bár nem biztos, hogy ennek a GT40-nek az árából nem lehetne megcsinálni egy ilyen távoli versenyt is, vagy háromszor... :)

RallySport.hu - Kígyó


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek