| |
DMACK gumiabroncs teszt Velenczei Ádámmal
2012.05.31, csütörtök 08:07

Az idei év WRC futamainak egyik hivatalos gumiabroncs beszállítója a DMACK. A cég több, mint 30 év tapasztalattal rendelkezik a gumigyártás terén. Az alapos fejlesztésnek és tesztelésnek köszönhetően abroncsaik képesek a legszélsőségesebb körülmények között is helyt állni. A DMACK gumi gyártó cég legjobb vb eredményét érte el idén Argentinában, miután Prokop a negyedik helyen ért célba.

Hamza Tamás: "Velenczei Ádámot, a fiatal és tehetséges pilótát kértük fel arra, hogy a DMACK abrocsokat tesztelje. Választásunk azért rá esett, mert az ifjú versenyzőt határozott stílus jellemzi, mely intenzív autóhasználattal párosul.A DMACK gumiról annyit kell tudni, hogy kb. másfél éve van a piacon. Magyarországra egyedül mi importáljuk, hivatalos forgalmazó pedig a Dynamic Rally Team. A Rally VB-n kimagaslóan teljesítettek a DMACK abroncsok, a legutóbbi szlovák rally OB fordulón pedig Melicharek ért el velük abszolút második helyezést. Véleményem szerint legfőbb előnyei ennek az abroncsnak a kiváló tapadás, jó oldaltartás és a versenyképes ár. A mai tesztre a közepes keménységű G4/S-es keveréket választottuk. A teszten kiderült, hogy Ádám stílusának a legmegfelelőbb összeállítás, ha hátra puhább, előre pedig keményebb keverék kerül. Az eddigi vélemény nagyon pozitív. A tesztelést szeretnék folytatni további kisebb teljesítményű autókon, erre kiváló alkalom lesz a 46. Mecsek Rallye."

Velenczei Ádám: "4 db közepes keménységű gumit teszteltünk Domaháza mellett. A pálya, tele van kanyarokkal, visszafordítókkal. Ráadásul nagyon meleg volt (26 – 28 fok), így a gumik hamar melegedtek. Az S-es gumi hátra nagyon jó volt, viszont előre keményebb kellett. Úgy gondolom ár/érték arányban nagyon jó a DMACK abroncs. Sajnos elég kevés tapasztalatot sikerült szerezni a mai teszten, így a következő Rally Túra fordulón nagy valószínűséggel ilyen gumikkal fogok versenyezni, hogy még több tapasztalatra tegyünk szert."

DuEn videója a tesztről:

Szijártó Anikó


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek