| |
Minden jó, ha jó a vége
2012.05.23, szerda 19:25

A Garmin Racing Team versenyzői hozták a formájukat az ózdi futamon. Domonkos László-Horváth István páros némi fizikai fájdalommal teljesített, de sikerült a kedvező célba érés. Gyarmati Ariel-Bibliák István páros pedig brillírozott, így bezsebelhették az első hellyel járó elismerést.

Domonkos László:- Az ózdi verseny mindig kedves számunkra. Már a szombati prológra rengeteg néző kilátogatott, ők megalapozták a verseny hangulatát. Estétől sajnálatos módon fájdalomcsillapítón éltem egy makacs fogfájás miatt, de ez volt talán a legnagyobb probléma.

- Az autó tökéletesen működött. Kipróbáltunk egy új beállítást, ami a teszten ugyan jónak tűnt, de ezekre a tempós pályákra mégsem volt alkalmas, mert nagyon sokat úszott a kocsi hátulja a gyorsabb kanyarokban. Az utolsó körben visszaállítottuk a megszokottra, ezzel úgy tudtunk javítani az időkön, hogy érzésre kevésbé erőltettük a menetet, mint előtte. Jól működött a nagyobb első fék is, még fel kell nőnöm a képességeihez. Egyszerűen nem tudtam belőni a helyes féktávokat, bármilyen későn is fékeztem simán megálltunk. A vészesebb helyzetek szerencsére elkerültek minket, egy - két sima kanyar, ami érdekesebbre sikerült, de nagyobb kalandunk nem akadt.

- Tetszenek ezek a pályák, talán a körgyorsos lebonyolításos rendszert kihagynám. A pörgős verseny azonban kedvünkre való volt. Alapvetően ez egy nagyon kedvező gyors/etap arányú futam. A balesetek okoztak némi csúszást, de ez sajnos elkerülhetetlen.

- A kategóriánkban remek a hangulat olyan, mint amilyen régen volt a túrában. Nagyon örülünk ennek, mindenhol ilyennek kellene lennie.

- Az eredményünk nem rossz, de a verseny elejét eléggé elrontottam, ami nagyon sok időbe került, így esélyünk sem volt előrébb végezni. Az esztergomi versenyre szeretnénk közelebb kerülni az elejéhez. Addig egy - két kisebb változtatást tervezünk, remélem tudunk majd gyorsulni.

Gyarmati Ariel: - Összességében remek versenyt tudhatunk magunk mögött. Nehezen kezdődött, de az eredmény meghozta a befektetett munka gyümölcsét. A péntek és szombat egy nagy adag kaland és probléma volt. Borzasztóan kezdtük ezt a versenyt. Azzal indítottuk a sorozatot, hogy pénteken reggel leesett az autó a trélerről. Gyorsan megcsináltuk a keletkezett karosszéria sérüléseket, és mentünk tesztelni. Itt sikerült egy fék gond miatt a szilvásváradi polgármesterrel az árokban kikötni. Csodával határos módon senki és semmi nem sérült meg. Ezek után kétszer kellett alkatrészt hozatni, folyamatosan lehetetlen helyzet állt elő. Szombat estére sikerült a kocsira féket varázsolni. Az elért eredmény nagyban köszönhető a szerviz kitartó munkájának, ezúton is köszönöm nekik.

- Vasárnap már nagyon jól éreztük magunkat a pályákon. Itt nem fordult elő több probléma. A harmadik körre sok felhordás nehezítette a dolgunkat, de gond egy szál sem, hiszen ez a rally, ilyenkor kell a legtöbbet improvizálni. Néhol veszélyes kátyúk keletkeztek olyan helyen, ahol szinte ki sem lehetett kerülni, de ez belefér. István is makulátlanul diktálta az itinert, és hozta, ami a jó eredményhez kell.

- Az első gyorstól vezettünk, ami jó érzés. Igaz nem lazsálhattunk, mert nagyon közel voltak mögöttünk a többiek, végig sietnünk kellett. Sikerült az abszolút hetedik helyet megszerezni is, ami külön örömmel tölt el ebben az erős mezőnyben.Szeretnénk hasonló szép eredményt elérni a további RTE futamokon

RallyCafe.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek