| |
Merencsicsék kategória győzelemmel mutatkozott be
2012.05.15, kedd 13:04

Letette névjegyét az Országos Rallye Bajnokságban Merencsics Árpád és navigátora, Al-Absi Gáber Seif. A Maricsek Racing Team újdonsült párosa kupával térhetett haza a szezon, és pályafutásuk első ORB futamáról, mivel a kettős az S csoport abszolút 3. és kategóriájuk 1. helyét szerezte meg az elmúlt hétvégén megrendezésre került Bükfürdő Rally alkalmával.

Merencsics Árpád: - Nagyon vártuk már a Bükfürdő Rallyt, hogy a tavalyi szezont követő hosszú szünet után újra versenyezhessünk. Rendkívül pozitív élményekkel tértünk haza a szezonnyitó futamról, hiszen minden az előzetes terveink szerint alakult, sőt ilyen kimagasló eredményre nem is számítottunk. Elsődleges célunk nem a dobogós helyekért való küzdelem, hanem a biztos célba érés volt, így a számunkra végeredmény igazi megkoronázása az elmúlt hétvégének.

- Az egész verseny során csupán egyetlen hibával kellett szembesülnünk. Az első körben egy ugrató után megsérült a Suzuki futóműve, ezért a szervizig hátralévő kilométerekben már nem siettünk annyira, nehogy tovább súlyosbítsuk a problémát. Szerencsére csapatunk tökéletesen orvosolta a problémát, ezért a verseny további részében már felhőtlenül autózhattunk. Szeretek murván versenyezni és a bükfürdői szakaszok is nagyon tetszettek, plusz az eső sem nehezítette a dolgunkat, aminek köszönhetően a pályákon nem alakult ki jelentős felhordás. A gumik tekintetében pedig nem tudtuk hibázni, mivel mindössze egyetlen típus állt rendelkezésünkre.

- Bükfürdőn igyekeztünk beosztani az erőnket illetve az autót is és úgy gondolom, hogy erre a bajnokság többi futamán is nagy hangsúlyt kell fektetnünk. Most megkezdjük a Mecsek Rallyra való felkészülést. Az autó remekül teljesített, ám előfordult, hogy melegedett a víz, ezért leellenőrizzük a Swift minden alkatrészét, és amit szükséges azt kicserélünk.

RallyCafe.hu


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek