| |
Izgalmasan telt az első versenynap Bükfürdőn
2012.05.12, szombat 21:58

A Turán Frigyes, Zsiros Gábor kettősnek kalandos volt az első bükfürdői napja: volt itt rossz gumiválasztás miatti csúszkálás, majdnem-találkozás egy magányos szarvassal – a lényeg azonban az, hogy a páros az abszolút negyedik helyről várja az idénynyitó OB-futam vasárnapi záró napját. A pilóta és a navigátor pedig egyet ért abban, hogy lehet ez még sokkal jobb is.

„Igazából csak saját magunknak köszönhetjük, hogy némi hátrányba kerültünk, mert nem a megfelelő gumikeveréket választottuk az első két szakaszra. Kemény keveréket választottunk, de nem volt még annyira tiszta a pálya, hogy azok rendesen felmelegedjenek az üzemi hőmérsékletre. Így azután rengeteget csúszkáltunk, ami elég látványos volt – a nézők díjazták is – viszont nagyon sokba kerül. Mármint sok elvesztegetett másodpercbe. Az utolsó körre aztán már feltettük az ideális keveréket és ez meg is látszott az időeredményen: huszonhárom másodpercet gyorsultunk az előző körhöz képest” – mondta Turán Frigyes, aki még azt is elárulta, a Ford Fiesta remekül működik és ők sem hibáztak, ami biztató a vasárnapi napra nézve. Az pedig, hogy milyen sokan szurkolnak nekik a pályák szélén különösen motiválóan hat a versenyzőpárosra.

„Már csak ezért is megérte hazatérni” – tette hozzá Frici. „A magyar közönség és a drukkolás spanol bennünket.”

A Bükfürdő Rally első versenynapja nem telt unalmasan a csapat számára, az izgalmakat pedig csak fokozta, amikor az egyik szakaszon átfutott előttük egy szarvas.

„Százhatvannal mehettünk, amikor azt láttuk, hogy körülbelül húsz méterre előttünk egy szarvas úgy gondolta, ő még átmegy. Összehúztuk magunkat egy kicsit az ülésben, mert attól tartottunk, jön a többi is, de szerencsére nem jött. Nem magányos farkas volt, hanem magányos szarvas. Reméljük, holnap már semmilyen állattal nem találkozunk a versenypályán, koncentrálunk a holnapi versenyre és próbálunk előrébb kerülni az abszolútban” – mondta Zsiros Gábor.

Vasárnap reggel 7:50-től 9 gyorsasági szakasz vár a Bükfürdő Rally versenyzőire, s a tervek szerint 17:00 óráig száguldoznak a Szombathely környéki pályákon.

Just Creative
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek