| |
IRC: Sordo zsebében a korzikai győzelem
2012.05.12, szombat 08:00

Dani Sordo zárta az élen a korzikai IRC második napját. Tegnap még Andreas Mikkelsen vezetett, ám a spanyol új Minijével beleszólt az élmezõnybe olyannyira, hogy mindenkit maga mögé utasított. Hat szakasszal a holnapi cél elõtt Sordo elõnye több mint 25 másodperc.

"Jó napot tudunk a hátunk mögött. A hatodik részen éreztem a tegnapihoz hasonló alulkormányzottságot, de nem okozott különösebb problémát. Elõnyünk van bõven, de hibát semmiképp nem szabad elkövetnünk a holnapi napon" - mondta el Sordo a nyolcadik szakasz céljában.

25,2 másodperces hátránnyal Jan Kopecky próbálta ma üldözõbe venni a vb-krõl megismert spanyol pilótát. A cseh az utolsó szakaszt ugyan megnyerte, de ezzel csak 4 másodperccel került közelebb az elsõ helyhez: "Nagyon jókat csatáztunk a nap folyamán Bryan-nel és Campana-val. Sordo meg csak úgy elhúzott...Problémánk nem volt a mai napon, bízom benne, hogy holnap is így lesz, és akkor megszorongathatjuk Danit."

Harmadikként egy francia következik Pierre Campana személyében. A Peugeot-s pilóta napja hasonlóan jól alakult, mint az eddig említett versenyzõké - nagyobb gondja neki sem adódott az autóval. Õ már közelebb áll az elõtte állóhoz – kicsivel több mint 4 másodperccel autózott rosszabb idõt a nap folyamán.

Kevésbé izgalmasabb a negyedik helyen álló Bryan Bouffier sorsa, ugyanis honfitársával szemben már hat és fél másodperc a hátránya: "Vannak részek, ahol kifejezetten jól teljesítek, viszont akadnak olyanok, hogy bármennyire is koncentrálok, nem tudom felvenni a ritmust...Holnap még hat gyors vár ránk, szeretnék elõrébb kerülni."

Andreas Mikkelsen mai napja nem kifejezetten a tervek szerint alakult. Ötödik helyrõl várja a folytatást, de nem véletlenül csúszott négy helyet hátra: "Jól kezdtük a napot, viszont annál rosszabbul fejeztük be. Az ötödik részen lecsúsztunk az útról, defektet kaptunk, és kereket kellett cserélnem. A mai utolsó gyorson megint egy defekt szólt közbe..."

Kiesõk is akadtak szép számmal Korzikán. Magyar párosunk, Krózser Menyhért és Papp György motorproblémák miatt az ötödik szakasz után búcsúzott a mezõnytõl. Julien Maurin egy baleset után állt ki, míg Jean-Dominique Mattei autója kigyulladt a nyolcadik gyorsaságin.

Két nap után a Korzika Rali állása:

1. Dani Sordo/C. Del Barrio 01:58:17.5

2. Jan Kopecky/Pavel Dresler + 25.2

3. Pierre Campana/S. De Castelli + 29.6

4. Bryan Bouffier/Xavier Panseri + 36.0

5. Andreas Mikkelsen/Ola Floene + 3:55.6

6. J. Manzagol/Etienne Patrone +4:05.8

7. Craig Breen/Gareth Roberts +4:05.9

8. Sepp Wiegand/Timo Gottschalk + 4:26.4

9. J. Leandri/P. Leonardi + 4:32.7

10. Andreas Aigner/Daniela Ertl + 5:30.4

RallySport.hu - Lara


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek