| |
Kazár címvédőként érkezik a szezonnyitóra
2012.05.10, csütörtök 10:31

Nagyjából egy esztendővel ezelőtt minden idők egyik legszorosabb hazai rallyversenyét nyerte meg Kazár Miklós.

A miskolci pilóta 7 tized másodperccel előzte meg a második helyen célba ért Aschenbrenner Györgyöt. A minimális különbségű győzelem és a későbbi bajnok legyőzése különleges hangulatot kölcsönzött Kazáréknak. A magyar rallybajnokság most ismét visszatér Nyugat-Magyarországra. Az egy hónappal ezelőtt elmaradt egri száguldás miatt a bükfürdői viadal szezonnyitóvá lépett elő. Olyan sem fordult még elő, hogy a hazai sorozat ne aszfalton, hanem murván rajtoljon el. Most ebből a szempontból is formabontó lesz a nyitány. Kazár Miklós pedig szeretné megvédeni tavalyi elsőségét. Új navigátorával, Ferencz Ramónnal az oldalán, és az általa leginkább kedvelt útfajtán nyomhatják tövig a gázpedált.

- Imádok murván versenyezni, és nagyon várom már, hogy elkezdődjön az idei év – árulta el érdeklődésünkre Kazár Miklós. – A Szilveszter Rally óta nem volt igazi tétverseny, ezért több sprintfutamon szerepeltünk, hogy melegen tartsuk az izmainkat. A tavalyi siker után mindig örömmel térek vissza Bükfürdőre, azt hiszem pályafutásom legemlékezetesebb hétvégéjét éltem át akkor. A múltból persze nem lehet megélni, idén végég szeretnénk versenyben lenni az abszolút elsőségért. Riválisokban nem lesz hiány, akár hét-nyolc páros is esélyes lehet egy-egy verseny megnyerésére. A tavalyihoz képest erősebb autóval várjuk a nyitányt, amit aszfalton többször is teszteltünk. Éppen ezért érdekesség, hogy mégis murván kezdjük a bajnokságot. Azt hiszem, a többiek is tudják, hogy számolni kell velünk, egy nagyon kiélezett és a tavalyihoz hasonló, szoros csatára számítok.

Kazár Miklós mellett egy rendkívül tapasztalt navigátor diktálja majd az itinert szombaton és vasárnap. Ferencz Ramónnal ettől az esztendőtől alkotnak egy párt a versenypályákon.

Már nagyon várom, fel vagyok pörögve – árulta el az érzéseit Ferencz Ramón. – Ezeket a pályákat nekem egyáltalán nem kell bemutatni. Gyors, tempós szakaszok lesznek, ráadásul én is imádom a murvát. Nincs is attól jobb, mint bent az erdőben, ötödikben száguldozni. Kemény és kiélezett küzdelemre számítok, de mi is az esélyesek közé tartozunk a végső győzelem szempontjából. Abszolút felkészülten várjuk a hétvégét. A technika, a gumik és a csapat is készen áll az idei megmérettetésekre. Megfelelő önbizalommal érkezünk, de fejben az elejétől a végéig koncentráltnak kell lenni. Sok múlik majd az időjáráson. Az előrejelzések esőt jósolnak, úgyhogy a gumiválasztás meghatározhatja a szezonnyitót.

Maximmun Racing Team
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek