| |
Kezdődik a rali szezon
2012.05.09, szerda 12:52

Hosszú várakozást követően hétvégén végre kezdetét veszi a 2012-es Országos Rally Bajnokság.

A tradicionális szezonnyitó futam, az Eger Rally elmaradása nagy veszteséget jelentett az autósport szerelmeseinek, ám úgy tűnik a bajnokság hátralévő része már biztonságban van. A Magyar Nemzeti Autósport Szövetség erőfeszítéseinek hála stabilizálódott a rally szakág helyzete, továbbá fontos lépéseket tettek a 2013-as szezon előkészítésének érdekében is.

A május 11-13-án megrendezésre kerülő Bükfürdő Rally lesz az idei bajnokság első futama, melyen Talmácsi Gábor és navigátora, Patkó Gergely is rajthoz állnak. A verseny nem csak az ORB, de az osztrák-magyar Murva Kupa naptárában is első helyen szerepel. A futam különlegessége, hogy a rendkívül jó minőségű gyorsasági szakaszoknak köszönhetően, a többi murvás versenytől eltérően Bükfürdőn szinte aszfaltos beállításokkal autózhatnak a résztvevők.

Talmácsi Gábor: "A hétvégén veszi kezdetét az Országos Rally Bajnokság, melyet már nagyon várok. Úgy érzem, hogy a csapatommal együtt készen állunk az első OB versenyre. A nyitófutam előtti pénteken még tesztelünk egyet, mert murvás talajon még nem versenyeztem. Ebben az évben három alkalommal próbáltam a rally autót, és két versenyen vettem részt, amely egy jó alap az első bajnoki verseny megkezdéséhez."

Május 12-én, szombaton 3 gyorsasági szakasszal valamint egy látványos prológgal veszi kezdetét a Bükfürdő Rally, majd vasárnap további 9 gyorsasági szakasz és összesen 133 versenykilométer vár a rajthoz állókra.

Talmácsi Gábor Média
További csatolt képek


Hozzászólások:


Kapcsolódó hírek
 
Formula 1 hírek
Motoros hírek
Rali hírek
Autós hírek
AFM hírek