DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Danilo Petrucci 2015-től két évig a Pramac Racingnél

Egyre több láncszem kerül a helyére a MotoGP 2015-ös mezőnyét illetően: tegnap a Suzuki jelentette be hivatalosan a visszatérését és versenyzőit, ma pedig a Pramac Racing egy rövid közleményben adta tudtára mindenkinek, hogy jövőre Yonny Hernandez mellett Danilo Petrucci lesz a pilótájuk.

Ahogy közeledik a 2014-es gyorsasági motoros világbajnoki idény vége, annál több hivatalos információ lát napvilágot a 2015-ös évaddal kapcsolatban. Nemrég már egy előzetes versenynaptárat is kiadtak az illetékesek, miközben egyre több istálló jelenti be jövő évi pilótafelállását. Most a Pramac Racingen volt a sor: a csapat a következő szezonban már a Ducati gyári alakulatánál versenyző Andrea Iannone helyére keresett motorost, s ezt végül Danilo Petrucci személyében találta meg, aki két évre írt alá a bolognai gyártó szatellit istállójához.


 
Az olasz motoros, aki így Yonny Hernandez csapattársa lesz a következő szezonban, 2012-ben mutatkozott be a királykategóriában a Iodaracing színeiben. Petrucci azóta is Giampiero Sacchi alakulatánál versenyez, s épp a legutóbbi, az eső miatt kaotikus körülmények között megrendezett Aragóni Nagydíjon állította be eddigi legjobb eredményét, ami a 11. hely volt. A 24. életévében járó motoros jövőre márkát is vált, hiszen az idei ART-motort Ducatira cseréli, amelyre állítása szerint óriási lehetőségként tekint:


 
"Nagyon örülök, hogy sikerült megállapodnunk a Pramac Racinggel - egy csapattal, amely mindig elősegíti a fiatal versenyzők fejlődését" - idézi Petruccit a motogp.com. "Arra is büszke vagyok, s egyben motivál is, hogy egy Ducatit vezethetek. Megpróbálok mindent megtenni, hogy a lehető legtöbbet hozzam ki ebből a lehetőségből, amelyért köszönettel tartozom a Pramac Racingnek. Egyúttal szeretnék köszönetet mondani Giampiero Sacchinak is, aki lehetővé tette, hogy elkezdhessek a legmagasabb szinten versenyezni a MotoGP-ben."

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: