DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Hivatalos: Espargaro és Vinales a Suzukinál 2015-ben

A Suzuki hivatalosan is bejelentette, hogy jövőre rajthoz állnak a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában, a két versenyzőjük pedig a Forward Racingtől érkező Aleix Espargaro, valamint a tavalyi Moto3-as világbajnok Maverick Vinales lesznek.

Hosszú ideje tudjuk már, hogy a Suzuki jövőre gyári csapatként visszatér a MotoGP-be, ám a formális bejelentést csak ma tették meg a márka vezetői. Egyúttal az istálló főbb embereinek kilétéről is lehullt a lepel: egyáltalán nem meglepő módon az a Davide Brivio lesz a csapatvezető, aki eddig a tesztalakulat menedzsere volt, a két GSX-RR-re pedig azok ülhetnek fel, akiket a legesélyesebbnek tartottak erre a posztra, Aleix Espargaro és Maverick Vinales.


 
Espargaro így végre gyári versenyzővé válik, miután az előző két évben a CRT-kategóriában nyújtott kimagasló teljesítményt az Aspar csapatnál, idén pedig a Forward Racing Open kategóriás motorjával nem talál legyőzőre a géposztályban. Maverick Vinales tavalyi Moto3-as világbajnoki elsősége után a 2014-es esztendőt a Moto2-ben tölti, ráadásul nem is rosszul, hiszen például a legutóbbi Aragóni Nagydíj is az ő győzelmével végződött.


 
Még egy dolog hivatalossá vált a mai napon a Suzukival kapcsolatban: valóban rajthoz állnak már idén a valenciai szezonzáró alkalmával. A motort már hosszú hónapok óta tesztelgetik különböző helyszíneken, nem egyszer épp az aktuális mezőnnyel azonos pályán, ám versenykörülmények között még nem mérettettek meg leendő ellenfeleikkel, így a spanyolországi viadal egy újabb fontos mérföldkő lesz a sikeres 2015-ös visszatérés felé vezető úton.

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: