DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Valentino Rossi a tegnapi napról

Az olaszok bálványa, Valentino Rossi tegnap délután nem tudott hivatalos nyilatkozatot adni, miután a versenyen elesett, és előbb a Mobil Klinikán, majd a közelben lévő kórházban volt kivizsgálás alatt. A MotoGP hivatalos honlapján ma megszólaltatták a kilencszeres világbajnokot, hogy elmondhassa az ő szemszögéből a történteket.

Mint azt korábban írtuk, Valentino Rossi a tegnap estét már saját motorhome-jában töltötte. Ma reggel a Mobil Klinikán jelentkezett vizsgálatra, amit egy reklámforgatás követett: a Movistar Yamaha MotoGP csapat részvételével készült egy reklám a névadó szponzornak. Vale első nyilatkozatára ma délutánig kellett várni. A MotoGP készített vele egy rövid interjút, melyből megtudhatjuk, hogyan érzi magát, mit gondol a tegnapi versenyről, valamint a következő három versenyről.


 
- Valentino, hogy vagy?
- Jól vagyok, minden rendben, és ez a legfontosabb. Nem sérültem meg nagyon, kivéve, hogy nagyon bevertem a fejem. Tegnap éjjel kicsit fájt a fejem, de ma 100%-osan jól vagyok. Nagy kár, mert a verseny előtt változtattunk, ami sokat segíthetett volna, a motor erős volt, jól mentem, csökkentettem a rést az első néhány körben, és ott voltam a vezető versenyzőkkel. Jól éreztem magam, és biztos vagyok benne, hogy jó versenyem lehetett volna, szóval igazán kár az esésért. Mindenesetre majdnem boldog vagyok, mert bár nehéz hétvégénk volt, vasárnap versenyképesek voltunk, úgy gondoltuk, ez egy olyan pálya lesz, ami nem igazán lesz jó nekünk.

 



A második hely sorsa közöttük dől majd el

 
- Nézted a versenyt? Mit tudsz mondani az esésedről és a riválisaid versenyéről?
- Sajnos Iannonéhoz hasonlóan a műfűre hajtottam. Ez mindig nagyon veszélyes, különösen ilyen esetekben, mert a pálya még mindig nedves volt a reggeli eső után, és nem volt mit tenni. Marc és Dani megpróbáltak pályán maradni slick gumikon, de nagyot kockáztattak, és el is estek. Ami engem illet, ha egy méterrel hamarabb megyek ki a pályáról, csak szélesen fordultam volna, ehelyett érintettem a füvet és elestem.


 
- Három egymást követő verseny van előttünk Ázsiában és Ausztráliában. Hogyan látod a következő versenyeket?
- Három verseny jön zsinórban, három olyan verseny, amik mind gyönyörűek, és mindegyik pályát jól ismerem. Mindegyiket nagyon kedvelem. Megpróbálom majd a legjobbamat nyújtani, ahogyan azt tettük az elmúlt versenyeken is.

 

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: