DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Valentino Rossi elhagyta a kórházat

A MotoGP idei 14. futamán Aragónban a kilencszeres világbajnok, Valentino Rossi a verseny korai szakaszában elmérte a féktávot, az eset vége pedig egy csúnya high-side lett. A ""Doktor" rövid időre az eszméletét is elveszítette, de a vizsgálatok alapján jól van, az estét már saját motorhome-jában pihenve töltötte - írta a crash.net.

Valentino Rossi csúnya balesetet szenvedett a tegnapi aragóni versenyen. Az ötödik körben Pedrosát akarta megelőzni, hogy átvegye a harmadik helyet, de túl későn fékezett, kénytelen volt kiengedni a motort, hogy ne rohanjon bele a Repsol Honda versenyzőjébe. Az igazi probléma ezután következett, hiszen a motor hátulja megcsúszott a keskeny műfüvön, a sebesség miatt viszont hamar az aszfaltozott bukótérbe érkezett, a csúszásban lévő kerék megtapadt, ezáltal a Yamahából katapult lett, Vale pedig csúnyán megütötte magát. Az eset következtében egy kis időre az eszméletét is elveszítette az olasz, akit azonnal a pályán lévő Mobil Klinikára vittek. Az ottani vizsgálatok alapján enyhe agyrázkódást szenvedett, de a biztonság kedvéért az alcanizi kórházba küldték CT vizsgálatra.

 



Rossi még tegnap töltötte fel ezt a képet az alábbi szöveggel: "Sziasztok srácok, jól vagyok! (A fejfájást leszámítva)"


Ott sem találtak semmilyen rendellenességet, ezért Rossi úgy döntött, elhagyja a kórházat. Állapotáról Michele Zasa, a Mobil Klinika egészségügyi vezetője az alábbiakat mondta tegnap este: "Valentino nagyon jól halad. Alcanizban a CT vizsgálat negatív lett, és bár a helyi orvos estére a kórházban akarta tartani, Valentino saját felelősségére távozott. Jelenleg a motorhome-jában pihen, mindenesetre a Mobil Klinika megfigyelés alatt tartja egész éjszaka. Neurológiai szempontból teljesen rendbejött, és pillanatnyilag jól van, szóval figyelünk rá egész éjjel, és remélhetőleg holnapra minden rendben lesz."


 
A crash.net szakportál szerint a baleset kapcsán biztosan felmerülnek majd olyan kérdések, hogy szükség van-e a műfű használatára, ami jelen esetben az olasz vesztét okozták, de bármelyik pályán előfordulhat hasonló bármelyik motorossal. Mindenesetre Rossinak két hete van arra, hogy kiheverje ezt az esést, akkor ugyanis megkezdődik az Európán kívüli hadjárat az első távol-keleti állomáson, Motegiben. A tét nem kicsi számára, hiszen Pedrosa hibája és Lorenzo győzelme után már hárman versengenek a bajnokság második helyéért. Bár matematikailag még négyen lehetnek bajnokok, Pedrosa, Rossi és Lorenzo valószínűleg a reális, Marquez mögötti pozíciót veszik célba, ezért igen fontos lesz, ki milyen formában érkezik Japánba. Ami magát az esést illeti, a motogp.com felhasználói fiókkal rendelkezők itt ingyen megtekinthetik Rossi hibáját.

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: