DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

MXoN: Hatalmasat esett az amerikai krosszos (videó)

Hatalmas bukást szenvedett a lettországi MXoN (Motocross of Nations) egyik versenyzője, az amerikai Jeremy Martin. A fiatal motoros fejjel előre esett le motorjáról - ennek ellenére rövid szünet után felpattant, és sérülése ellenére visszaállt a versenybe.

Martin az MX2 kategóriában képviseli hazáját, a legjobb hat között haladt, amikor egy ugrató megdobta a motor hátulját, ő a kormány felett lerepült róla, és a térdein ért földet. Az eset a bokszutca közelében történt, ahonnan a kvalifikációs futam eseményeit a Formula.hu is követte. Az esés után Martin sietősen lebotorkált a pályáról, majd a kerítésnek támaszkodva gyűjtött erőt. Eközben mentőautó és hordágyas beavatkozók is feltűntek a helyszínen.

 

Ahelyett, hogy Martin az ő segítségükkel elhagyta volna a pályát, inkább motorjára ült vissza, és be is fejezte a versenyt a 32. helyen. A futam után orvosi vizsgálatra volt szüksége, a hírek szerint eltörött egy lábujja, csapata viszont bizakodó, hogy részt tud venni a vasárnapi döntőkön. Az amerikai csapatnak egyébként is nehéz napja volt, sok más mellett ez is kiderül napi összefoglalónkból.

 

Nem pártolta a szerencse a magyar hármast sem, ők személyesen beszéltek nehézségeikről a Formula.hu-nak.

 

 

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: