DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

MXoN: Lettországban találkoznak a motokrossz legjobbjai

Az idei évben Lettországban rendezik a Nemzetek Motokrossza elnevezésű különleges, a világ legjobb motokrosszosait felvonultató versenyt - a Formula.hu a helyszínről tudósít a pénteken kezdődő eseményről.

Ezen a hétvégén a lettországi Kegumsban rendezik az idei MXoN-t, azaz a Nemzetek Motokrosszát. A Formula.hu a helyszínről tudósít majd az eseményről, melyet immár 68. alkalommal rendeznek meg a motokrossz-idény egyik fénypontjaként. A pálya, a világ egyik leglátványosabb helyszíne Riga közelében található, a helyeik Zelta Zirgs néven ismerik, itt csapnak össze országaik képviseletében a nemzetközi motokrossz legjobbjai.



 

A címvédő belga csapat most is az esélyesek közé tartozik, az MXGP bajnoki második és harmadik helyezettje, van Horebeek és Strijbos mellett egy ifjú tehetség, Julien Lieber képviseli az országot a vasárnapi futamokon. A belgák 16. győzelmükre törnek, ami azt jelentené, hogy utolérnék Nagy-Britanniát az örökranglista második helyén.



 



 

Tavaly a második helyen zárt az MXoN történetének legjobb csapata, az Egyesült Államok triója, akik az eddigi 67 eseményből 22-t meg tudtak nyerni. A Dungey-Tomac-Martin összeállítású hármas idén is az esélyesek közé tartozik, akárcsak az olasz csapat, ahol a nyolcszoros világbajnok Antonio Cairoli érdekes módon MX2-ben indul.



 

Egy-két első pillantásra meglepőnek tűnő nevező, mint például Luxemburg vagy Puerto Rico mellett természetesen Magyarország is ott van a résztvevők közt: nemzeti színeinket három KTM-es versenyző, Németh Kornél (MXGP), Déczi Balázs (MX2) és Hugyecz Erik (Open) képviselik.



 

A pénteki médianapot követően a versenyzés szombaton kezdődik majd Kegumsban, délelőtt a szabadedzéseket, délután pedig az időmérőket rendezik. Vasárnap a program a warm-uppal kezdődik, majd az ebédszünet előtt jön a B-döntő, amit a három kategória egyaránt bő félórás főversenyei követnek majd. Az eseményekről, s a magyarok szerepléséről természetesen folyamatosan beszámolunk majd.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: