DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Hayden: Nagyon örülök, hogy végre visszatérhetek

Nicky Hayden ma bejelentette, hogy a misanói hétvége előtt tett ígéretének megfelelően Aragónban visszatér a versenypályára. Az amerikai csuklóműtét miatt hagyta ki az előző versenyeket, amelyek során Leon Camier szerepelt a helyén, nem is rosszul.

Nicky Hayden legutóbb még a nyári szünet előtti Német Nagydíjon állt rajthoz a gyorsasági motoros világbajnokság királykategóriájában. Utána azonban egy régóta húzódó csuklósérülés miatt kés alá feküdt, s végül az eredeti tervekkel ellentétben nem csak az indianapolisi és brnói hétvégéket hagyta ki, hanem Silverstone-ban és Misanóban sem ő vezette az Aspar Team egyik produkciós Hondáját. Leon Camier ennek köszönhetően kapott lehetőséget a bizonyításra a MotoGP-ben, a brit küldetése azonban most lejár, a 2006-os világbajnok ugyanis Aragónban már újra akcióba lendül. Az amerikai motoros így nyilatkozott erről a motogp.com weboldalnak:

 

"Nagyon örülök, hogy végre visszatérhetek a hétvégén. A motorversenyzés nem csak a munkám, hanem a szenvedélyem is, és nem volt egyszerű kihagynom ennyi futamot. Csak arra koncentráltam, hogy a lehető leggyorsabban visszatérhessek, de azt nem tudod megállapítani, hogy elég fitt vagy-e egy MotoGP-géphez, amíg ki nem próbálod. Sokat gyakoroltam dirt trackkel, de nem tudhatom biztosra, mennyire vagyok erős, szóval már várom, hogy felülhessek a motorra, s láthassam a műtét eredményeit. Jelenleg nem akarok semmilyen célt kitűzni, csak ki akarok menni a pályára, s meglátjuk, hogyan érzem magam. Már várom, hogy újra láthassam a csapatot, és újra belevessem magam a munkába pénteken. A karomat és a csuklómat is erősnek érzem, s a mozgásuk is rengeteget javult. Nem akartam addig visszatérni, amíg nem éreztem úgy, hogy mindent megtettem a gyógyulásért, s most elégedett vagyok az eredménnyel. Sikerült dobogóra állnom abban az évben, amikor először versenyeztünk Aragónban: szeretem a pályát, van rajta néhány élvezetes kanyar."

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: