DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Hivatalos: Redding ismét a Marc VDS-nél

Úgy tűnik, véget értek a találgatások Scott Redding jövőjét illetően. A 21 éves brit versenyző jövőképe már jó néhány hete homályos volt, ugyanis világossá vált, hogy jelenlegi alakulata jövőre jelentősen átalakul, így nem lehetséges a Redding szerződésében foglaltakat teljesíteni. A megoldást egykori sikereinek színtere, a Marc VDS Racing Team jelentette.

Sokakat foglalkoztató kérdés volt, vajon hol folytatja 2015-ben a MotoGP újonca, Scott Redding. A fiatal tehetség erre az évre a GO&FUN Gresini Hondához igazolt annak Open motorjára, azzal a feltétellel, hogy a következő évben már az alakulat Factory RC213V-jével veheti fel a küzdelmet versenytársaival. Néhány hete azonban szinte teljesíthetetlenné vált ez a feltétel, mivel Fausto Gresininek anyagi gondjai támadtak, aminek következtében szinte biztossá vált, hogy nem engedheti meg magának jövőre a Factory Hondát. Ekkor merült fel először a kérdés, mi lesz Reddinggel? Több elképzelés is napvilágot látott, a HRC ugyanis egyértelműen szerette volna megtartani Scottot.

 



Redding számára már csak 5 verseny maradt a zöld-fehér szerelésben

 
Szóba került több megoldás is, mely szerint a felszabaduló RC213V a Honda egy másik szatellit alakulatánál landolhat. A szóban forgó csapatok az LCR, és az Aspar Team voltak, ezzel együtt pedig a Marc VDS fellépését is előszeretettel hangoztatták. Logikusan, hiszen Redding menedzsere és a belga gárda vezetője ugyanaz a személy, Michael Bartholemy, ráadásul korábban is voltak olyan törekvéseik, hogy a királykategóriában induljanak, azok viszont végül nem teljesültek. Ezen felül más gyártók is szívesen látták volna saját színeikben a motorost, a Ducati a Pramac-ba szerződtette volna Iannone helyére, valamint egy kis ideig  az időközben hivatalosan is Apriliára váltó Gresini csapat is megmaradt lehetséges alternatívaként a márkaváltás ellenére is.

 

Az a bizonyos Tweet

 
A helyzet tehát nem volt egyszerű, de a belga székhelyű Marc VDS Racing Team tegnap esti Tweetje pontot tett a dolog végére. Hivatalossá vált, hogy Scott Redding 2015-ben ismét az ő színeikben versenyez majd, ezúttal már a MotoGP-ben. Bár a Honda nem került megemlítésre, a motor nem lehet kérdéses, hiszen maga a csapat korábban éppen a versenyképes ajánlatok hiánya miatt halasztotta el a kategóriaváltást. Az ügyben egyik fél sem adott még ki hivatalos nyilatkozatot, de mi már nagyon várjuk őket, hogy többet tudjunk meg a megállapodás részleteiről. A versenyzőpiacon tehát megválaszolásra került az egyik legnagyobb fennmaradt kérdés. Redding tehetsége és a csapat tapasztalata adott, mit gondoltok, mire lehetnek képesek együtt jövőre?

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: