DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

A születésnapos Ifj. Tóth Imre a Superpoleban!

A huszadik helyen zárta a szombati harmadik szabadedzést a sérülésből visszatérő Ifj. Tóth Imre, ezzel az Ausztrál nagydíj óta először a Superpoleba kvalifikálta magát a csapat!

A tegnapi nap még ugyan kímélő módban zajlott Imre számára, ma délelőtt viszont robbantott. 1:45.291-es legjobb idejével a 20. helyen végzett, elérve a tegnap kitűzött célt!



Imre a következőket mondta a harmadik szabadedzés után:

 

"Nagyon örülök, hogy sikerült a Superpoleba kerülni. Az ausztrál verseny óta nem végeztünk ilyen előkelő pozícióban. A további célom az, hogy a Superpole gumikkal jobb időeredményt érjek el az 1:44-es köridő reális lehet. Most több kört próbáltam megtenni mint tegnap, de pepitában volt egy gyors köröm, majd egy levezető majd megint egy gyors. Fizikailag még nem vagyok a legjobb állapotban, de minden erőmmel azon vagyok, hogy a versenyre jobban bírjam a terhelést. Most egy kicsit befeszült mindenem de ez normális ennyi kihagyás után." - Ifj. Tóth Imre nyilatkozata.

 

Több mint egy másodpercet faragott a legjobb idején Rizmayer Gábor, aki Imre mögött a 21. helyen zárt, így éppen lecsúszott a Superpoleról.

Gábor legjobb ideje 1:45.590 volt és így nyilatkozott:

 

"A hűvösebb időben gyorsult a teljes mezőny nekünk is sikerült jó beállításokat eltalálni, így a középmezőnyhöz képest, többet gyorsultunk. Még tökéletesítenünk kell a beállításokon, hogy ezt a versenytempót tudjam diktálni, ha ez sikerül elcsíphetjük az előttünk lévőket." - Rizmayer Gábor nyilatkozata.

 

A HÉTVÉGE TOVÁBBI PRORAMJA:

Szombat:

12:30 - 13:00 negyedik szabadedzés

15:00 - 15:40 Superpole (Eurosport 2 18:00 óra FELVÉTELRŐL és vasárnap 10:00 ismétlés)

Vasárnap:

Bemelegítő edzés: 08:40 - 08:55

Első futam: 10:30 (Eurosport 1 ÉLŐ)

Második futam: 13:00 (Eurosport 1 ÉLŐ)

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: