DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Muresan: ""Magabiztosan várjuk az időmérőt és a versenyt"

A H-Moto Team román versenyzője, Robert Muresan összesítésben a kiváló negyedik helyen zárta a FIM Superstock 1000 Kupa jerezi fordulójának első napját. Ugyan a 23 éves motoros a többiekhez hasonlóan sokat szenvedett a délutáni hőségben a gumikkal, magabiztosan várja a szombati folytatást.

Robert Muresan kedvenc pályáján, Jerezben mérik össze tudásukat a most zajló hétvégén a FIM Superstock 1000 Kupa versenyzői. A H-Moto Team román pilótája nemrég tesztelt is a spanyolországi helyszínen, így magabiztosan várhatta a pénteki szabadedzéseket, amelyeken aztán kiválóan szerepelt, hiszen délelőtt a negyedik helyet szerezte meg, s ezt a pozíciót a délutáni tréninget követően is megtartotta.

 

Igaz, a második gyakorláson jelentkező hőség neki és a BMW-nek is komoly problémákat okozott, s valószínűsíthetően a szombati kvalifikációt is hasonló körülmények között rendezik majd, ám a 23 éves motoros a rendkívül pozitív eredményt hozó kezdés miatt továbbra is optimistán tekint előre a hétvége igazán fontos részeire.

 



Robert Muresan

"Nagyon jól sikerült az első szabadedzés, volt néhány erős köröm. Sajnos problémáink akadtak a hátsó abronccsal, de összességében jól alakult a tréning, s negyedikek lettünk. A második edzésre aztán jelentősen megváltoztak a körülmények, és az extrém, 58 fokos aszfalt mindenki számára komoly problémákat okozott. A BMW sosem ment jól hőségben, s folyamatosan küszködtem a hátsó kerék csúszkálásával. Ennek ellenére is maradtunk negyedikek az összesítésben, s magabiztosan várjuk az időmérőt és a versenyt. A csapat rengeteget dolgozott azon, hogy javítsunk a motoron, így jó eredményben reménykedünk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: