DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Motor

Gyutai Adrián: Egyre közeledik a visszatérésem

Már a rehabilitációs szakaszban jár a vállműtéten átesett Gyutai Adrián, akinek augusztus elején, több helyen eltört a kulcscsontja, zúzódott a láb-, és kézfeje, három foga letört és alaposan meghúzódott a nyaka. A Superstock 600-as kategóriában versenyző paksi motoros mielőbbi felépülését a korábbi háromszoros profi kung-fu világbajnok, dr. Robert Lyons is segíti a 2006-ban Los Angelesben aranyérmet nyert Kaqun vízkúrával. Az egykori sportoló magyarországi cége, a Kaqun Magyarország Kft. ivó-, és fürdőkúrával segíti a mihamarabbi visszatéréshez a Tomracing Motorsport Team versenyzőjét.

A 2014-es szezon legbalszerencsésebb hétvégéjét zárta augusztus elején, Poznanban Gyutai Adrián, miután megnyerte mind a szabadedzést, mind pedig az időmérőt, és az első futamon a rajtot követően az első helyen haladt, amikor hatalmasat bukott. Adrián percekig feküdt eszméletlenül az aszfalton, azonnal a helyi kórházba vitték. A 23 éves paksi motorost a Sportkórházban megműtötték, és a beavatkozás alatt egyértelműen kiderült, a többszörösen eltört kulcscsontja csak egy hosszabb gyógyulási folyamat alatt jön rendbe teljes egészében. Adrián már a rehabilitációját végzi, és egy újabb támogatója révén immár egyre közelebbi a lehetséges visszatérésének az időpontja.

 

 



A Tomracing Motorsport Team versenyzőjének rehabilitációjában - Orosz Csilla gyógytornász és Lénárt Ágota sportpszichológus mellett - ugyanis jelentős részt vállalt a korábbi háromszoros profi kung-fu világbajnok, dr. Robert Lyons és magyarországi cége, a Kaqun Magyarország Kft. A magyar származású világhírű sportoló a kínai orvosi diploma (Dr. Chin. Med.) megszerzése után Los Angelesben elvégezte az általános orvosi kart. 2002-ben egy világra szóló találmányt hozott haza, a Kaqun vizet, amely 2006-ban Los Angelesben aranyérmet nyert. Az oxigéndús Kaqun víz többek között elősegíti a minél gyorsabb rehabilitációt, és a cég Adrián mögé állva egy ivó-, és fürdőkúrával segíti a 23 éves paksi motoros minél korábbi visszatérését a versenypályákra.

 

"Már egy ideje figyelemmel követtük Adrián eredményeit, és amikor a poznani bukásról értesültünk, azonnal megfogalmazódott bennünk, hogy a teljes felépülésben mi is szeretnénk szerepet vállalni. Az általunk már több mint 10 éve nyújtott Kaqun ivó- és fürdőkúra hatására a gyógyulási folyamatok felgyorsulnak, a pszichés állapot javul. Az erősödő immunrendszernek köszönhetően a szervezet fokozott védettséget élvez a kórokozókkal szemben. Bízunk benne, hogy a műtétet követően terápiánk hozzásegíti Adriánt ahhoz, hogy minél gyorsabban nyeregbe pattanhasson ismét. Hajrá Adrián!" - jelentette ki dr. Robert Lyons, a CEO European Kaqun System tulajdonosa, az Európai Kaqun Rendszer igazgatója.

 

 

Gyutai Adrián maximálisan betartja a gyógyulását irányító szakemberek utasításait, és ennek hatására már komoly javulás tapasztalható az állapotában.

 

"örülök az újabb lehetőségnek, és biztos vagyok abban, a Kaqun is hozzájárul ahhoz, hogy a lehető leggyorsabban és legtökéletesebben felépüljek. Profi szakemberek vannak a segítségemre ebben a rehabilitációs folyamatban, és már az első hét ivó-, és fürdőkúrája érezteti jótékony hatását a szervezetemre. Nagyon hiányzik már a versenyzés, érzem, egyre közelebb a visszatérésem időpontja, de most türelmesnek kell lennem" - fogalmazott az immár a kerékpáros edzéseket is elkezdő motorversenyző.

 

Noha a szakemberek úgy vélték, hogy az októberi Európa-bajnokságon már mindenképpen rajthoz állhat, mára kiderült, idén - 1981 óta először - elmarad a kontinensviadal, ugyanis a szervező DORNA hivatalos levélben értesítette erről a Tomracing Motorsport Team versenyzőjét.

 

"Elmondhatatlanul csalódott vagyok! 1924-ben volt először EB, majd 57 éven keresztül kisebb megszakításokkal, de 1981 óta minden évben megrendezték a kontinensviadalt. Idén elmarad, amit nagyon nehezen dolgozok fel, hiszen a kulcscsonttörésem óta csak ez lebegett a szemem előtt, és most ezt a lehetőséget elvették tőlem. Úgy érzem, ezzel életem legjobb eredményétől fosztottak meg, hiszen a legjobb tíz közé mindenképpen bekerülhettem volna. Szerencsére a csapatom már elkezdett kidolgozni egy másik lehetőséget az idei visszatérésemre, ami kicsit enyhíti a fájdalmamat" - közölte Adrián.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: