DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 19. kedd
Motor

Talmácsi Racing: Új alkatrészek és a terminátor

Sikeres helyszíni teszttel hangolt a FIM Superbike Világbajnokság tízedik, egyben a FIM Superstock 600 Európa-bajnokság hatodik és a European Junior Cup hetedik, Jerez de la Fronterában megrendezésre kerülő futamára a Talmácsi Racing alakulata.

Az egynapos tesztre pontban egy héttel a jerezi versenynap előtt, vasárnap került sor, és a csapat ifjú reménységei, Bódis Richárd, Alessandro Zaccone és Somosi Alexander mellett a világbajnok Talmácsi Gábor is újra nyeregbe pattant legkedveltebb versenyhelyszínén, hogy ily módon is segítse fiatal felkaroltjai felkészülését.

 

Talmácsi Gábor, csapatfőnök

"Az előző versenyhétvégéink előtt nagyon hasznos és ideális felkészülésnek bizonyult, hogy mindig ott, az adott pályán készültünk a soron következő megmérettetésre. Ezért a most hétvégi, jerezi forduló előtt is korábban kiutaztunk egy héttel, és már túl is vagyunk egy újabb jól sikerült teszten. Versenyzőinkre, (Bódis) Ricskóra, Zaccra (Alessandro Zaccone) és (Somosi) Alexre az eredményes portimaói verseny után egy kéthónapos szünet várt, így mindhárman nagyon örültek, hogy most Jerezben újra motorjuk nyergébe pattanhattak. A teszt során új alkatrészeket próbáltunk ki a motorokon, amik nagyon jól működtek. Pilótáinknak nagyon nehéz dolguk volt, mert délután a 35-37 Celsius fokot is elérte a hőmérséklet a pályán, de ennek ellenére mindhárman nagyon hasznos munkát végeztek a csapattal. Hivatalos időmérés nem volt, de egyértelműen a legjobbak közé tartoztunk azok közül, akik itt voltak. összességében egy nagyon pozitív, nagyon jó tesztet zártunk, és mindhárom versenyzőnket remek formában tudhatjuk a hétvégi verseny előtt. Még én is motorra pattantam, és nagyon jó érzés volt újra a kedvenc pályámon száguldani. Persze nem a fiatal versenyzőink elől akartam elvenni a lehetőséget, azért ültem motorra, hogy a visszajelzéseimmel segítsem őket, és tudjunk kicsit finomítani a 600-as motor beállításain. Ez sikerült is, hiszen utána még jobb időket tudtak motorozni a srácok. Alex pedig mindeközben olyan volt, mint egy terminátor! A legnagyobb hőség sem zavarta, 55 percet motorozott egyhuzamban, úgyhogy ő is mindent megtett a tökéletes felkészülés érdekében. Most néhány nap pihenő jön, aztán péntektől kezdetét veszi újabb Eb-szereplésünk, amit izgatottan és felkészülten várunk."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: