DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Cairoli Belgiumban is nyert

A Motokrossz-világbajnokság idei 15. futamán a hétszeres világbajnok, Antonio Cairoli idei kilencedik győzelmét, összességében pedig 72. sikerét aratta.

A világbajnoki éllovas Antonio Cairoli a Motokrossz-világbajnokság belgiumi fordulójának mindkét versenyét megnyerte, így természetesen az összetett győzelem is az övé lett. Cairoli immár 72. alkalommal ünnepelhetett győzelmet a bajnokságban, amiről maga egyik nagy elődjének felidézésvel emlékezett meg: "Remek érzés, hogy a 72. futamgyőzelmemet épp a legjobb pilóta, a 72-es rajtszámú Stefan Everts hazájában szerezhetem meg" - mondta Cairoli, aki szakadó esőben biztosította be sikerét.



 

A második helyet Cairoli hazai pályán versenyző honfitársa, Ken De Dycker szerezte meg, aki egyúttal azt is bejelentette, hogy a bajnokság utolsó két versenyét sérülése miatt kihagyja majd. A harmadik hely a mindkét futamon harmadikként záró Shaun Simpsoné lett, mögötte negyedikként zárt a Monster Energy Kawasaki versenyzője, Gautier Paulin, rajta kívül még a suzukis Kevin Strijbos fért be az első ötbe.



 



 

Az MX2 kategória éllovasa, Jeffery Herlings lábtörése miatt ezt a versenyt is kihagyni kényszerült, így idén harmadszor nem ő nyerte a kategória versenyét - a két másik alkalommal szintén hiányzott. A győztes az első versenyen az első, a másodikon pedig a második helyen záró brit Anstie lett, aki élete első győzelmét aratta a KTM-es Jordi Tixier előtt, aki jelenleg 57 pont hátránnyal áll Herlings mögött az összetettben. Az MXGP pontversenyét Cairoli vezeti, s már a következő fordulóban megszerezheti a bajnoki címet Jeremy Van Horebeek előtt, aki komoly csalódást okozva csak nyolcadik lett hazai pályán.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: