DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Hivatalos: Bradley Smith még egy évet marad a Tech3-nél

A MotoGP-ben idén második szezonját töltő Bradley Smith már biztosan marad még egy évet jelenlegi csapatánál, a Monster Yamaha Tech3-nél, derült ki tegnap délután. Bár ez az év igen kemény számára, Herve Poncharal és a Yamaha bizalmat szavazott neki, mint az a nyilatkozatából kiderült, ezzel nagy kő esett le a szívéről.

Egyre fogynak a MotoGP-ben az ülések. A szatellit csapatok közül az egyik legnagyobb kérdés az volt a tegnapi napig, vajon Bradley Smith maradhat-e a Tech3-nél. Mivel idén nem hozza azt a formát, amit vártak tőle, sőt, újonc csapattársa, Pol Espargaro rendre elveri, sokan úgy vélték, nincs helye a francia alakulatnál. A csapatvezető, Herve Poncharal és a Yamaha viszont másképp ítélte meg a helyzetet, és egy újabb egyéves szerződést írtak alá a brit versenyzővel. Így tehát már biztos, hogy két Moto2-es szezon és két MotoGP-s szezon után nekivágnak az ötödik közös szezonjuknak is.



Smith a 125-ből érkezett a Tech3-hez 2011-ben. A csapat saját Moto2-es gépével vette fel a harcot mindkét ott töltött szezonjában. Ezekből az első volt a sikeresebb, akkor 3 dobogós helyet szerezve az összetett hetedik helyén zárt. Egy évvel később nem sikerült a dobogó, és 9. lett év végén. Így érkezett meg 2013-ban a királykategóriába, ahol újonc szezonjában 116 pontot szerzett, ami a 10. helyre volt elég. A sikeres téli felkészülés után egy jobb Smith-t vártak idénre, a nagy áttörés viszont egyelőre elmaradt. Bár a katari időmérővel nagyon szépen kezdte a szezont, a 3. helyről viszont nem tudta befejezni a versenyt. Az utána lévő austini hétvégén már 5. helyen ért célba, ami már az a teljesítmény volt, amit várhattunk tőle. Azóta viszont ezt nem sikerült ezt megismételnie, leginkább bukásaival hívta fel magára a figyelmet, jelenleg a 9. helyen áll a bajnokságban.



 


A Tech3-nél tisztában vannak vele, hogy Smith nehéz szezonon megy keresztül, viszont látják a benne rejlő lehetőségeket, ezért nem engedik el. A legutóbb Indy-ben szerzett hatodik helye valószínűleg segített valamennyit, így nagy teher eshetett le a 38-as számú pilóta válláról.



 



"Nehéz elmagyarázni, hogyan érzek most pontosan, de végtelenül hálás vagyok a Yamahának és Hervének, csak úgy, mint az egész Monster Yamaha Tech3 csapatnak, hogy hisznek bennem és lehetővé teszik számomra, hogy még egy évig itt motorozzak. Nagyon szeretek ezzel a csapattal dolgozni plusz a Yamaha YZR-M1-gyel, és őrületes belegondolni, hogy ez lesz az ötödik közös évünk, habár még mindig úgy érződik, mintha a második lenne" - idézte Smith szavait a motogp.com. A továbbiakban csapattársára is kitért a 23 éves versenyző.



 


"Ezenkívül, Pollal motorozni jó móka, mivel erős hangulatot csinál a csapatban, és együtt nagyon versenyképesek vagyunk, ami segít abban, hogy nyomjuk, valamint motiváljuk egymást minden etapon. Az, hogy Pol és én az ötödik és hatodik helyen végeztünk Indyben, az az, ahol a Monster Yamaha Tech3 megérdemli, hogy legyen, és mindenki többi ilyenre számíthat az elkövetkező 18 hónapban. Nagyon örülök, és várom a szezon hátralévő részét, és már nagyon izgatott vagyok 2015 miatt" - fejezte be Smith.


Természetesen a csapatfőnök, Herve Poncharal sem maradt szó nélkül. "Nagy elégedett vagyok, hogy bejelenthetem, Bradley Smith a Monster Yamaha Tech3-nél marad még egy évig. Jól ismerjük egymást, plusz ő a család egyik tagja, szóval ez lesz az ötödik évünk közösen dolgozva, és ő lesz a második leghosszabb ideig a Tech3-nél szolgáló versenyző Olivier Jacque után. Ez az év nem volt eddig könnyű számára a nagy elvárások miatt a téli testek és a katari első verseny után. De soha nem adta fel, szóval a Yamahával és Tech3-vel közösen úgy hisszük, ő a tökéletes választás 2015-re. Hiszem, hogy ő és Pol nagyon jól kijönnek egymással, és jó eredményekhez nyomják egymást. Nagyon örülök, hogy újabb egy évre üdvözölhetem Bradley-t, és remélem, ez a megállapodás nem csak neki segít majd abban, hogy nyugodtabb állapotban fejezze be a szezon második felét, hanem a MotoGP rajongóknak is izgalmassá teszi a dolgot, ahogy őt figyelik" - mondta a csapatvezető.



 

P1Race

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: