DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Rossi óvatos, Lorenzo magabiztos

A Movistar Yamaha MotoGP csapat versenyzői nem egyformán várják a soron következő indianapolisi versenyt. Míg Valentino Rossi óvatosan fogalmaz a helyszínnel kapcsolatban, addig Jorge Lorenzo szavaiból merő magabiztosság árad. Az viszont közös, hogy mindketten a lehető legjobbat akarják kihozni a szezon második feléből.

Véget ért a MotoGP nyári szünete, a pihenést az Indianapolisi Nagydíj szakítja meg. Ez a pálya a hangvillások gyári versenyzőinek nem egyformán jó helyszín. Míg Rossi eddig összesen egyszer állt itt dobogón - 2008-ban győzött -, addig Lorenzo egy kivétellel mindig a dobogón állt a legendás aszfaltcsíkon. Ez a különbség kettejük futam előtti hivatalos nyilatkozataiból is tisztán kitűnik. Abban viszont egy cseppet sem különböznek, hogy mind a ketten oda akarják tenni magukat a hátralévő kilenc futamon, hogy a lehető legjobb helyen végezhessenek a szezon végén. 


"Ez a szünet nagyon fontos volt, pihenhettem és feltöltődhettem, hogy a lehető legjobb módon kezdhessem el a szezon második felét. Az előttünk álló versenyek nem lesznek könnyűek, mert most egy olyan pályára érkezünk, ami nehéz számomra. Indianapolis nem a kedvenc pályám, de megváltoztatták a vonalvezetést és az aszfaltot egy kissé, szóval meg kell néznünk. Remélem versenyképes leszek ott, és versenyképes leszek a szezon teljes második részében." - olvashatóak a kilencszeres világbajnok szavai a hivatalos honlapjukon.



 



"Vissza a munkához!" - kezdte Lorenzo. "Egy nagyon jó pihenőidő után a vakáción szívesen ülök vissza a motorra. Mindig fontos néhány napot kivenni, hogy fizikálisan és mentálisan is helyrejöjjünk, de várom, hogy Indy-ben menjek. A nyári szünet alatt pihenhettem és tovább fókuszálhattam a szezon második felére. Még kilenc verseny hátravan, és én a legjobbamat akarom nyújtani. A legjobb formámban akarok küzdeni és motorozni, hogy nyerhessek. A legutóbbi versenyen Németországban elég jól éreztem magam a motoron, és úgy vélem, jó formában térhetek vissza az év második részére. Várom már, hogy Indy-ben versenyezzünk, különösen az új aszfalton, hogy megnézzük, jobb-e, mint az előző években" - mondta Jorge Lorenzo.



 

P1Race

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: