DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Hivatalos: Bradl a Forward Racingnél folytatja

Néhány napja vált hivatalossá, hogy a Lucio Cecchinello által vezetett LCR Honda jövőre egy új versenyzővel, Cal Crutchlow-val indul a MotoGP-ben. Így jelenlegi versenyzőjük, Stefan Bradl munka nélkül maradt 2015-re, de már sokan tudni vélték azt, ami a mai napon hivatalossá is vált: Bradl az NGM Forward Racing motorosa lesz jövőre.

Stefan Bradl idén halványabb teljesítményt nyújt, mint 2013-ban. Elért eredményeit többen is élesen kritizálták, többek között maga a HRC is, akik jelenleg versenygépet adnak a német Moto2-es világbajnok alá. Éppen ezért nem volt teljesen meglepő, amikor hivatalossá vált, hogy helyére egy másik versenyző érkezik 2015-re. Maga a versenyzőváltás körülményei viszont már elég szokatlan, ámde logikus módon rendeződtek. A július végén az LCR-hez érkezett új, névadó szponzor és a csapat a következő évre is felajánlottak egy lehetőséget Bradlnek, aki viszont nem adott rögtön választ.



 


Ezt a csapatfőnök, Lucio Cecchinello habozásnak vélte, és leszerződtették Cal Crutchlow-t, aki viszont korábban már bejelentette, folytatja a Ducatinál. Crutchlow szerződése azonban továbbra sem változott, azaz korábbi döntése ellenére is megvoltak a jogi feltételei a távozásnak, így egy igen nehéz, rossz szezon után egy Hondán próbálhat szerencsét jövőre. Stefan Bradl viszont ideiglenesen ülés nélkül maradt, viszont a boxutcából kiszivárgó hírek a Forward Racinget emlegették vele kapcsolatban. A mai napon ez a hír igaznak bizonyult, a csapat hivatalosan is bejelentette Bradl érkezését.



 



"Nagy örömmel üdvözöljük Stefan Bradlt csapatunkban. Hisszük, hogy Stefan egy erős versenyző, hogy a csomagunk nagyon jól illik majd az ő vezetési stílusához, valamint várjuk már ennek az új kooperációnak a kezdetét. Ráadásul Németország fontos piacot képvisel, és fontos, hogy egy erős német versenyző legyen a felállásunkban" - mondta Giovanni Cuzari, az NGM Forward Racing tulajdonosa a motogp.com-nak. Kíváncsian várjuk, Bradl hogyan megy majd a jövő évi Forwarddal, miután már nem kapnak a vázat a Yamahától. Valamint így egyre biztosabb Aleix Espargaro Suzukihoz való igazolása, hivatalos információ azonban még nincs jelenleg ezzel kapcsolatban.



 

P1Race

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: