DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 16. kedd
Motor

Meregalli is értékelte sajátjait

A motogp.com mindhárom, a királykategóriában gyári szinten jelen lévő alakulattól megszólaltatott egy-egy vezetőt, hogy mondják el véleményüket csapatuk eddigi teljesítményéről. Livio Suppo és Paolo Ciabatti után Massimo Meregallin volt a sor.

A Movistar Yamaha MotoGP körül leginkább arról beszélnek a szezon első fele után, hogy az erőviszonyok a tavalyihoz képest nagyot változtak. Míg Valentino Rossi javult, addig csapattársa, Jorge Lorenzo hullámzó teljesítményével hívta fel magára a figyelmet. Meregalli Rossi értékelésével kezdte mondanivalóját. "Boldogok vagyunk. A győzelem még mindig hiányzik, de keményen dolgozunk rajta, hogy olyan hamar meglegyen, amilyen hamar csak lehet. A jó irányban kezdett a sepangi első teszt őta, igazán kedvelte a változásokat, amiket a japán mérnökök hajtottak végre a tél alatt. Alkalmazkodott az új gumikhoz és az új motorhoz, soha nem adta fel. Mindig javul és nyomja, ez az ő hozzáállása. A motorozása idén hihetetlen, és ha aláírt, az azt jelenti, valóban hiszi, hogy még két évig tovább tudja nyomni."

 




Több hírforrás is tudni véli, hogy Lorenzo is aláírt már a Yamahával, azonban hivatalos bejelentés még nem történt. Jorge a szezon első felében mondhatni csak árnyéka volt önmagának. Egy korábbi interjújában ő maga is bevallotta, hogy fizikailag és szellemileg sem volt a topon az év legelején, valamint az új abroncsok sem éppen úgy működnek, ahogyan az számára kedvező lenne. A helyzet persze nem reménytelen, három dobogós helyezéséből erőt meríthet. Természetesen mellette sem mehetett el szó nélkül csapatfőnöke.

 


"Számomra Jorge képessége a mugellói versenyen mutatkozott meg. Igazából várjuk, hogy a szezon második felében nagyon erősnek lássuk őt. Nagyon keményed dolgozunk azon, hogy alkalmassá tegyük a körülményeket arra, hogy képes legyen nyerni" - mondta Meregalli.

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: