DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Suppo: Nagyon büszkék és boldogok vagyunk

A 2014-es MotoGP szezon feléhez érve igen jól megy a Repsol Hondának, erre maga a csapatvezető, Livio Suppo is rámutatott. A világbajnokságot fölényesen vezeti Marc Marquez, aki az eddigi összes futamot megnyerte. A második helyen pedig Dani Pedrosa áll, ő a kilenc versenyen hétszer állt dobogóra, ebből háromszor közvetlenül csapattársa után ért be.

Igen elégedettek lehetnek a Repsol Honda vezetői azzal, hogyan megy a soruk ebben a szezonban. Eddig kilenc futamot rendeztek, ami azt jelenti, hogy éppen a szezon közepén vagyunk. Az eddig elérhető maximális pontszám 225, és éppen ennyi egység áll a csapat regnáló világbajnoka, Marc Marquez neve mellett. Ezzel toronymagasan vezet, de azért, hogy még teljesebb legyen az alakulat öröme, a második helyen Dani Pedrosa tanyázik 148 ponttal. Ezzel hét ponttal előzi meg Valentino Rossit, 49-cel Andrea Doviziosót és ötveneggyel Jorge Lorenzót. A csapatvezető a MotoGP hivatalos honlapjának nyilatkozott eddigi teljesítményükről.

 



Suppo szerint Marquez legyőzhetetlennek tűnik

 
"Hihetetlen munkát végez" - kezdte Marc Marquezre utalva Suppo. "Az első verseny volt a legmeglepőbb, mert sérülésből jött, csupán három napot tesztelt a télen, a többiekkel ellentétben, akik kilencet csináltak végig. Szóval tényleg senki sem várta el, hogy képes legyen nyerni. Úgy gondoltam, a dobogón végezhet, vagy közel hozzá, de nyerni másik történet, és nagyszerű munkát végzett. Ez nagy löketet adott neki és sok önbizalmat. Ezután nem hibázott, és legyőzhetetlennek tűnik. Előbb, vagy utóbb meg fog történni, hogy valaki erősebb lesz valamilyen körülmények között, mindazonáltal örülnünk kell annak, amit megtett."

 

Pedrosa: az ideális csapattárs

 
Marquezhez hasonlóan Pedrosa is szerződést hosszabbított a csapattal, és Suppo biztos benne, Dani is csak egyre erősebb lesz a szezon második felében. Pedrsa szezon eleji formájáról így vélekedett a csapatfőnök: "Szerintem nagyban befolyásolta a karjával lévő problémája a műtét előtt és után. Azóta nagyon konzisztens és gyors. Szóval hiszem, hogy innentől a szezon végéig nagy elégedettséget nyújt majd a szurkolóknak!" Az olasz szakember kompletten az egész gárda teljesítményét is összegezte. "Minél többet nyersz, annál boldogabb vagy, és motivációt találsz. Sokkal nehezebb a motivációt magas szinten tartani, amikor rosszul mennek a dolgok. Amikor a dolgok úgy mennek, mint ahogy most mennek Marc-nak, elég könnyű mindenkinek motiváltnak lenni és a topon lenni. Úgy gondolom, a versenyzőknek még könnyebb, mint a csapatnak."

 

Idén eddig háromszor végzet a két Repsol az első két helyen

 
" A hangulat nagyon jó a csapatban Danival is. Nagyon jó csapattársak. Ezért is hosszabbítottunk mindig Danival, mert egyben az egyik legjobb srác is. Ennek tetejében jó kapcsolatot is ápol Marckal, és nehéz két erős motorost találni, akik ilyen jól együtt tudnak élni. Nagyon büszkék és boldogok vagyunk" - fejezte be Suppo érthető elégedettséggel.

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: