DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 20. szombat
Motor

Newey: A MotoGP versenyzői egyszerűen szuperemberek

Adrian Newey, a Formula-1-ben az előző négy szezonban verhetetlennek bizonyuló Red Bull-istálló sztártervezője rendkívül kritikusan fogalmazott saját sportágával kapcsolatban, s ellenpéldaként épp a MotoGP-t hozta, ahol szerinte egyszerűen ""szuperemberek" versenyeznek egymással.

Adrian Newey folyamatosan hangot nemtetszésének a Formula-1 által követett új iránnyal kapcsolatban, mely szerinte épp a sport lényegét, az emberfeletti küzdelmet öli ki a száguldó cirkuszból, s helyette a nézők inkább csak spórolási versenyt láthatnak. Az F1-ben a Williams, a McLaren és a Red Bull autóinak tervezőjeként az elmúlt bő két évtizedben összesen tíz konstruktőri világbajnoki címet begyűjtő szakember a gyorsasági motoros világbajnokságot hozta fel ellenpéldaként:
 
"Ha egy sportot nézel - teljesen mindegy, milyen sportot -, szeretnéd úgy érezni, hogy azok a srácok különlegesek" - nyilatkozta Newey a The Telegraph hasábjain. "Ha nézed a MotoGP-t, úgy érzed, hogy azok a versenyzők egyszerűen szuperemberek. Ugyanezt az érzést nem kapod meg a Formula-1-től a mostani generációjú autókkal" - fogalmazott meglehetősen kritikusan saját sportágával kapcsolatban a jelenleg is a Red Bullnál dolgozó sztártervező.

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: