DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 19. péntek
Motor

Németh Balázs: "Nehéz verseny lesz, de fel vagyok készülve"

A Pedercini Racing Team színeiben induló Németh Balázs a 13. rajthelyet szerezte meg szombaton a FIM Superstock 1000 Kupa portimaói időmérő edzésén. A magyar versenyző ennek ellenére lehetségesnek tartja, hogy bejusson az első tíz helyezett közé, mivel a mezőny nagyon szoros, de fel van készülve arra, hogy kemény verseny vár rá vasárnap.

Németh Balázs pénteken a 11. helyet szerezte meg Portimaóban a FIM Superstock 1000 Kupa idei ötödik fordulójának első napján, s bár szombat délelőtt bő egy másodpercet le tudott faragni előző napi legjobbjából, ez a helyezésén nem látszott meg, ugyanis csak 13. lett az összesített tabellán. Ezt a pozíciót aztán délután is megismételte a kvalifikáción, így a vasárnapi futamnak is onnan kell majd nekivágnia. A Pedercini Racing Team magyar versenyzője nem elégedett a rajthelyével, miután előző nap még jobb eredményre számított, ám elmondása szerint a beállítások módosításai nem váltották be a hozzájuk fűzött reményeket.


 
Balázs ennek ellenére úgy nyilatkozott a nap végén, hogy továbbra is elérhetőnek tartja a top10-et, hiszen még a vasárnap délelőtti bemelegítő edzésen is van lehetőségük dolgozni a Kawasakin, ugyanakkor tudja, kemény versenyre számíthat holnap délután.


 
Németh Balázs
"13. lettem a szabadedzések összesített eredménylistáján és az időmérő edzésen is. Nem vagyok megelégedve ezzel a helyezéssel. Tegnap úgy éreztem, van lehetőség előrelépni, de sajnos a futóművön eszközölt változtatások nem hozták meg a kívánt eredményt. Még holnap reggel tudunk korrekciókat végrehajtani a beállításokon, de a reggeli edzésen és a délutáni versenyen uralkodó körülmények nagyon eltérőek lesznek, így azok direktben nem lesznek átültethetőek. Ezért sajnálom a ma elszalasztott lehetőséget. Ennek ellenére lehetségesnek tartom a top10-be való bejutást, mert a mezőny nagyon szoros, és köridő tekintetében nem túl nagy a lemaradásom: az ötödik helyezett is egy másodpercen belül van. Bízom a szerelőimben, hogy találnak megoldást a problémáimra, részemről pedig egy jó rajt sokat segíthet az előrejutásban. Nehéz verseny lesz, de fel vagyok készülve a küzdelemre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: