DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Muresan nem elégedett a rajthelyével, de nagy csatára számít vasárnap

Fantasztikusan kezdődött a szombat Portimaóban a H-Moto Team versenyzőjének, Robert Muresannak, hiszen ötödik lett a szabadedzésen. Az időmérőn aztán problémái adódtak a motor elejével, s hiába javított folyamatosan, végül csak a 14. rajthelyet tudta megszerezni. A román pilóta természetesen nem elégedett, de továbbra is a top10 lebeg célként a szeme előtt.

A pénteki napot még a 15. pozícióban zárta a FIM Superstock 1000 Kupa portugáliai állomásán a magyar H-Moto Team pilótája, Robert Muresan, ám ezen szombat délelőtt hamar javítani tudott, ráadásul nem is keveset: a román motoros közel három másodpercet gyorsulva ötödik lett a harmadik szabadedzésen. Bizakodva várhatta tehát a délutáni kvalifikációt a 23 éves versenyző, ahol azonban problémákkal szembesült a motor elejével kapcsolatban, s bár a román Superbike-bajnok folyamatosan javított, az erős szél sem könnyítette meg a dolgát, így csak a 14. helyet sikerült megszereznie a futamra.

 




 
Muresan a nap végén elmondta, hogy nem elégedett a rajtpozíciójával, ám ennek ellenére sem adja fel korábbi célkitűzését, miszerint a legjobb tíz közelébe szeretne kerülni Portimaóban. Ő és csapata is mindent megtesznek azért, hogy megoldják a problémáikat a vasárnapi versenyre, ahol hatalmas csatára számítanak a mezőny többi tagjával.


 
Robert Muresan
"A harmadik szabadedzés nagyszerűen alakult, miután 2,918 másodpercet sikerült javítanom a tegnapi időmön, s ezzel az ötödik helyre jöttem előre. Az időmérő edzés elején aztán néhány problémával szembesültünk a motor elejét illetően, amelyek azt követően sem oldódtak meg teljesen, hogy gumit cseréltünk. Az erős szél ellenére is folyamatosan javítottam az időmön, ám ez végül csak a 14. pozíció megszerzésére volt elég. Holnapra megpróbáljuk megoldani az összes problémát, s hatalmas csatára számítunk a versenyen, ahol bármi megtörténhet. Nem vagyok elégedett a rajthelyemmel, de biztosak vagyunk benne, hogy jobbak lehetünk holnap, a célunk pedig az, hogy közelebb kerüljünk a top10-hez és újabb pontokat szerezzünk.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: