DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Muresan megfontolt kezdés után kerülne közelebb a top10-hez

Nem hazudtolta meg magát a portimaói pálya a FIM Superstock 1000 Kupa idei ötödik állomásának pénteki napján: a versenyzőket erős szél fogadta a második szabadedzésen, így nem sokan tudtak javítani délelőtti idejükön. A kevés kivétel közé tartozik a magyar H-Moto Team román motorosa, Robert Muresan, akinek továbbra is a pontszerzés és a legjobb tíz közé kerülés a célja.

 

A magyar H-Moto Team pilótája, Robert Muresan a pályával való ismerkedésre szánta az első portimaói szabadedzést, ezért óvatos duhajként kezdett a román Superbike-bajnok. Délután aztán felerősödött a Portugáliában rendre problémát okozó szél, emiatt pedig sokan képtelenek voltak javítani délelőtti idejükön. A 23 éves versenyzőnek azonban sikerült hat századmásodpercet lefaragnia, s így 1"™50.129-es idejének köszönhetően a 15. helyről várhatja a szombati folytatást.


 
Muresan és csapata a hétvége kezdete előtt a pontszerzést és a top10-hez való közelebb kerülést tűzte ki célul, s ezen az első napot követően sem változtatnak: remélik, hogy sikerül egy jobb beállítást találniuk a folytatásban, s akkor vasárnap is felvehetik a harcot a többiekkel.

 


 
Robert Muresan




"Az első szabadedzésen úgy döntöttünk, megfontoltan kezdünk, amíg kicsit jobban meg nem tanuljuk a pályát. Így a 16. pozíciót sikerült megszereznem, köszönhetően az 1"™50.189-es időmnek. A portimaói fordulóra az a célunk, hogy pontokat szerezzünk, s közelebb kerüljünk az első tízhez, ugyanakkor a második szabadedzésen sok versenyző problémákkal küszködött az erős szél miatt, s így csak kevesen tudtak javítani a délelőtti idejükön. Nekem sikerült feljönnöm a 15. helyre, miután valamivel jobb időt, 1"™50.129-et futottam. A csapat rengeteget dolgozott, s biztosak vagyunk benne, hogy találunk egy jobb beállítást, s készen fogunk állni a vasárnapi versenyre."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: