DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

Hivatalos: Rossi kétéves szerződést írt alá a Yamahával

Már hetek óta tudható volt, hogy Valentino Rossi és a Yamaha között folynak a tárgyalások, melynek tárgya egy újabb kétéves szerződés volt a japánok és a kilencszeres világbajnok között. A mai napon hivatalosan is bejelentették, hogy létrejött a megegyezés, Rossi 2015-ben és 2016-ban is a gyári Yamaha versenyzője lesz.

"A Yamaha Motor Co., Ltd. örömmel jelenti be, hogy egy újabb kétéves szerződést írtak alá Valentino Rossival" - olvasható a MotoGP hivatalos honlapján az első mondat. Az olasz veterán tehát 2015-ben és 2016-ban is a Yamaha gyári alakulatának tagja lesz. Erre a bejelentésre már hetek óta vártak a motorsportrajongók szerte a világon, hiszen nem volt titok, hogy zajlottak a tárgyalások a két fél között. Rossi megérdemelten maradhat a MotoGP egyik legerősebb csapatának tagja. A szezon feléhez közeledve Rossi ötször állhatott a dobogón, ebből négy alkalommal a második helyen végzett, egy alkalommal pedig a harmadikon. Ezzel a teljesítménnyel jelenleg holtversenyben az összetett második helyén áll.



Az első yamahás verseny, első yamahás győzelem

 
A hivatalos bejelentést követően a Movistar Yamaha MotoGP csapat elsőszámú embere, Lin Jarvis az alábbi módon beszélt a motogp.com-nak: "Nagyon örülök, hogy megkötöttük a szerződést Valentinóval 2015-re és 2016-ra. A Yamahához való 2013-as visszatérése óta ez egy pozitív tapasztalat minden érintett számára. Két nehéz "otthontól távoli" év után Valentino visszatért tavaly, nem csak hozzánk, de a szeretett YZR-M1-éhez is. A versenyzés rajongói szerte a világon örömmel nézték, ahogyan újra felfedezi versenyképes teljesítményét és tanúi voltak, ahogyan örömöt vitt a motorozásba és újra jól érezte magát két keréken.


 
Az élvezeti faktor fontos Valentinónak, hogy eredményeket érjen el, valójában, amikor 2004-ben először csatlakozott hozzánk, az egyik legfontosabb motiváció az volt számára, hogy a Yamahához jöjjön, hogy arra vágyott, hogy olyan környezetett kreálhasson, amiben élvezi a versenyzést. Az élvezet nyilvánvaló mindenki számára, aki találkozik vele a MotoGP eseményeken, vagy látja versenyezni a TV-ben, és ez tükröződik a remek eredményeiben idén, amikor második a bajnokságban. Várjuk a következő két és fél évet együtt, az a szándékunk, hogy Valentino a Yamahával maradjon  sportkarrierje végéig és tovább" - mondta Jarvis.

 

Két évig még biztosan láthatunk ehhez hasonló képeket

 
Természetesen Valentino Rossi sem maradt szó nélkül. "Nagyon örülök, hogy bejelenthetem, hogy aláírtam egy újabb szerződést a Yamahával, hogy együtt folytassuk a MotoGP-ben a következő két évben. Nagyon büszke vagyok erre a bejelentésre. Nagyon fontos számomra, mert nagyon élvezem az embereimmel és az egész csapattal végzett munkát, mind a japán és mind az európai tagokkal, akik velem vannak szinte a teljes karrierem során.


 
Ez nagyszerű, mert ez volt a célom, folytatni akartam, jól érzem magam és motivált vagyok, hogy továbbra is a legjobbamat nyújtsam. Nagyon örülök, hogy tovább motorozhatok az YZR-M1-emmel, oly sok éve a szerelmem már és a szerelmem marad idén és a következő két szezonban is. Nagy köszönet mindenkinek, megpróbálom továbbra is a maximumot nyújtani, hogy az élre kerüljek és jó versenyeket csináljak. Egészségünkre!"

 

P1Race.com

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: