DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 25. csütörtök
Motor

BMW Racing Team Toth: Most utolérhetjük a mezőnyt!

Optimistán készül az asseni folytatásra a BMW Racing Team Toth. A Superbike világbajnokság csúcskategóriájában induló magyar csapat mindkét pilótája - ifjabb Tóth Imre és Sebestyén Péter - úgy érzi, a gyorsasági motorozás szentélyének számító holland pályán végre kihozhatják azt a teljesítményt mind a motorukból, mind pedig magukból, ami elég lehet az idei harmadik futamon az első vb-pontok megszerzésére.


 

Immár harmadik futamára készül a BMW Racing Team Toth két magyar versenyzője a Superbike-világbajnokság csúcskategóriájában. A csapat folyamatosan lendül bele, két hete, a spanyolországi Aragónban már mindkét pilóta, Sebestyén Péter és ifjabb Tóth Imre is teljesítette a teljes versenyhétvégét, így jelentős mennyiségű adathoz jutottak hozzá. Ennek megfelelően a két BMW alapbeállításai megvannak, és a pénteki két szabadedzésen már a minél jobb köridő elérésén lesz a fő hangsúly. A pályaismerettel nem lesz gond, mindketten imádják az asseni ringet.



 



 

Az eddig nagyon kevés ezres tapasztalattal rendelkező Sebestyén Péter is egyre jobban magáénak érzi a motorját, és bízik abban, hogy nemcsak kvalifikálja magát a vasárnapi futamokra, hanem első vb-pontjaiért is harcolhat majd.



 



 

"Sajnos a megtett körök szempontjából még mindig le vagyunk maradva a többiekhez képest, hiszen még összesen nem mentem annyit a motorral, mint amennyit egy jó teszten meg lehet tenni. Noha jelentősen javult a helyzet, egyelőre úgy érzem, a beállítások szempontjából még az erdőben vagyunk, de már nemcsak látjuk a kivezető utat, hanem tapossuk is azt keményen. Úgy döntöttünk, hagyjuk a finom állításokat, drasztikus lépéseket próbálunk ki az idő hiányában. Ezek vagy bejönnek, vagy nem. Annak ellenére, hogy nincsen űrtechnikánk - gondolok itt a mérnökök hadára -, a csapat nagyon lelkes és mindent beleadva dolgozik, mindent megtesznek a jobb eredmény eléréséhez. Nem szeretnék panaszkodni, hiszen egy nagyon jó csapatunk van, a VB-n motorozom, ráadásul most a mezőnyt is utolérhetjük. Ha nem olyan messziről kezdjük a hétvégét a mezőnytől, mint korábban, akkor folyamatos javulás esetén nagyon szép eredményeket érhetünk el. Magamból próbálom kihozni a maximumot és folyamatosan szeretnék gyorsulni a hétvégén" - árulta el a 19 éves motoros.



 

Ifjabb Tóth Imre már nagyon várta, hogy egyik kedvenc pályáján ülhessen fel a BMW-re. Elárulta, nagyon bízik abban, hogy Assenben - ahol annyi szép eredményt ért már el korábban - semmilyen technikai hiba nem hátráltatja majd, és képes lesz kimotorozni azt a maximumot, ami benne és a versenygépében van.



 



 

"Végre ismét versenyezhetek Assenben, hiszen a kedvenc pályámat tavaly ki kellett hagynom a kulcscsonttörésem miatt. Éppen ezért most dupla bizonyítási vágy feszül bennem, hogy végre sikerüljön egy jó eredményt elérnem a csúcskategóriában is. Bízom abban, hogy ezúttal megtaláljuk a legjobb beállításokat, és a kanyarokból is megfelelően tudok majd kigyorsítani a motorral. A legtöbb gondot eddig a kipörgésgátló és az egykerekezés-gátló okozta nekem, amire a holland pályán megoldást kell találnunk, ugyanakkor a futómű esetében jelentőset léptünk előre. Mivel szeretek esőben motorozni, így megnéztem a meteorológiai előrejelzéseket, és az időjósok bizony esőt ígérnek egész hétvégére. Ha ez bejön, akkor kellemes meglepetést okozhatunk" - jelentette ki Imi.



 

A hétvége menetrendje

Péntek (április 11.)

11.45 - 12.30 Superbike első szabadedzés

15.30 - 16.15 Superbike második szabadedzés



 

Szombat (április 12.)

9.45 - 10.30 Superbike harmadik szabadedzés

12.30 - 13.00 Superbike negyedik szabadedzés

15.00 - 15.40 Superbike időmérő, Superpole (SP1 + SP2)



 

Vasárnap (április 13.)

8.40 - 8.55 Superbike warm up

10.30 - Superbike első futam

13.10 - Superbike második futam

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: