DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 24. szerda
Motor

Doohan: Nem okozna gondot Stonernek a visszatérés

Az ötszörös királykategóriás világbajnok, Mick Doohan úgy véli, hogy amennyiben honfitársa, a MotoGP-ben kétszer is a csúcsra érő Casey Stoner a visszatérés mellett döntene, nem okozna számára gondot, hogy újra az élmezőnyben motorozzon, tekintve, hogy még nem sok időt volt távol, s ez alatt többször is tesztelt a Hondával.

Casey Stoner két világbajnoki cím után a 2012-es év végén vonult vissza az aktív motorversenyzéstől, ám a sporttól nem távolodott el teljesen, hiszen több ízben is tesztelt a HRC számára: az ausztrál motoros a japán gyártó produkciós gépét próbálgatta elsősorban, de párszor a 2014-es prototípusra is felülhetett. Ennek kapcsán többször is felmerült a pletyka a versenyző visszatérésével kapcsolatban, ám azokat a pilóta rendre cáfolta. Honfitársa, az 1994 és 1998 az 500 köbcentis kategóriás zsinórban ötször megnyerő Mick Doohan úgy véli, hogy Stoner továbbra is gyors tudna lenni, hiszen nem sok időt hagyott még ki, ráadásul távollétében is sokat tesztelt, ám azt a legendás ausztrál is elismeri, hogy az idő előrehaladásával egyre nehezebb versenyképesen visszatérni a sportba:
 
"Mindig nehéz visszatérni a távol töltött idő után, de tesztelt közben, és még mindig gyors" - nyilatkozta Doohan a MotorCycleNews-nak. "A különbség a jelenleg is versenyző srácokhoz képest, hogy ők száz százalékig el vannak merülve a sportban, míg Casey eközben pihent inkább. A sebességgel nem lenne gond, legfeljebb azzal, hogy napról kitartóan versenyezni kell. És minél tovább vagy távol, annál nehezebb ebbe visszarázódni. A többi top pilóta folyamatosan ezt csinálja, s ha egyszer abbahagytad, nehéz rögtön a bokszból kihajtva ugyanazt nyújtani, mint azok a srácok. Mivel csak egy évet hagyott ki, ez nem lenne akkora probléma, s még ha kettő is lesz belőle, de tovább tesztel, akkor is megcsinálhatná, attól függően, hogy mennyire élvezte otthon a kanapén ülést."

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: