DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 28. csütörtök
Motor

Dér Zoltán: Mindent elértem, eljött a visszavonulás ideje

Dér Zoltán befejezi aktív motorversenyzői pályafutását. A Tomracing Motorsport Team versenyzője úgy érzi, mindent elért, amit karrierje kezdetén kitűzött maga elé, így hiányérzet nélkül vonulhat vissza. Miklósy Tamás, a Tomracing csapatfőnöke megérti a korábbi magyar bajnok döntését, ugyanakkor sokat sejtetően nyilatkozott versenyzője csapaton belüli jövőjéről.

Dér Zoltán meghozta eddigi pályafutása legnehezebb döntését. A Tomracing Motorsport Team versenyzője rendkívül sikeres éveket tudhat maga mögött: 2009-ben megnyerte az Alpok-Adria Endurance kategóriáját, 2010-ben a Dunlop Trophy Kupa 1000-es kategóriájának 3. helyén végzett, 2011-ben magyar bajnok lett a 750-esek között, a rákövetkező évben második lett, míg 2013-ban feljebb lépve a Superstock 1000-esek között a negyedik helyén végzett. Ám most úgy érezte, eljött a búcsú ideje.    

     



"Egy ponton az embernek ki kell szállnia, és úgy érzem, hogy ennek most jött el az ideje. Tavaly év vége felé már nem tudtam a versenyekre száz százalékosan koncentrálni, nem tudtam magam eléggé felspannolni, és ezt ilyen formában a jövőben nem szabad tovább folytatnom. Elértem azokat a céljaimat, amiket karrierem kezdetén kitűztem magam elé, és ezekre egytől egyig büszke vagyok. Köszönetemet kell kifejeznem mindenkinek, akik elkísértek ebben a hat évben"- mondta Dér Zoltán.     

     

A korábbi magyar bajnok döntését a Tomracing Motorsport Team tulajdonosa, Miklósy Tamás is elfogadta.  

"Az idő repül, megállítani senki sem tudja, úgyhogy ez volt a helyes döntés. Zoli megnyerte a magyar bajnokságot, az Alpok-Adria Endurance kategóriájában szintén bajnok lett, számtalanszor állhatott fel a dobogóra, így elégedetten vonulhat vissza a motorversenyzéstől. Ugyanakkor mást is ki szeretne próbálni az életben, ami teljes mértékig beleillik csapatunk profiljába, így a jövőben ebben próbálunk meg neki segítséget nyújtani. Ám erről többet jelenleg nem szeretnék elárulni"- utalt sejtelmesen a közös jövő folytatására Miklósy Tamás.  

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: