DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. március 29. péntek
Motor

Eső hátráltatta Stoner tesztjének első napját

Casey Stoner ma kilenc hónapos kihagyást követően újra motorra ült: Motegiben körözött a kétnapos HRC-teszt első felvonásán. A tavaly visszavonult pilóta azonban nem sok időt tölthetett a pályán, ugyanis nem sokkal a gyakorlás kezdetét követően megérkezett az eső.

Casey Stoner a tavalyi valenciai szezonzáró óta nem ült MotoGP-motoron. 2007 és 2011 királykategóriás világbajnoka a keddi napot az RC213V 2013-as specifikációjával való újra megismerkedésnek szentelte volna Motegiben, mielőtt folytatták volna a 2014-es prototípus fejlesztését, az időjárás azonban közbeszólt: az ausztrál motoros mindössze néhány kört tudott megtenni egykori csapata színeiben. Stoner azonban így is boldog volt, hogy újra motorra ülhetett:



"Jó volt visszaülni a motorra, még ha csak pár kör erejéig is!" - idézi szavait a motogp.com. "Csak egy etapot sikerült teljesítenünk, mielőtt megérkezett az eső, ami egy kicsit csalódást keltő volt. Nagyon jó volt teljesíteni ezt az első etapot; kilenc hónapja nem ültem ilyen motoron, és némi időt fog igénybe venni, mire mindenhez újra hozzászokom. A motort és a pályát jónak éreztem, s remélem, holnap kicsit jobbat tudunk tesztelni némi száraz aszfalton töltött idővel és több teljesített körrel."

P1Race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: