DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Újabb halálos motorbaleset (videóval)

Újabb halálos kimenetelű baleset történt a motorsport világában, ezúttal az oldalkocsis világbajnokság első helysznén, Assenben.

A tragédia forgatókönyve kísértetiesen emlékeztet a supersportos Andrea Antonelli és a MotoGP-ben szereplő Marco Simoncelli esetére. Egyikük sem egy esés következtében veszítette életét, mindhármukat akkor érte a halálos ütközés, amikor felállni próbáltak egy csúszásból. A Kiser-Pohl kettős utóbbi tagja (utasa) egy megpördülés után próbált felállni, de erre sajnos nem volt esélye, a mögöttük haladó páros frontálisan ütközött vele. A futamot leállították, majd egy kis csúszással megrendezték a második versenyt.

Három év alatt már a nagyedik motoros veszítette életét versenykörülmények között, így kijelenthető, hogy fekete korszakát éli a motorsport világ. 2010-ben Soja Tomizava hunyt el. egy kicsúszás után nem tudták őt kikerülni. Egy évvel később Marco Simoncellit gázolta halálra borzalmas körülmények között jó barátja, Valentino Rossi és Colin Edwards is ütközött vele. Legutóbb Moszkvában történt tragédia, amikor is Andrea Antonellit ütötték el egy bukás után. 

Az ilyen eseteket kivédeni szinte lehetetlen, rendkívül nehéz elkerülni és kikerülni a bajba jutott motorosokat versenykörülmények között.

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: