DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 26. péntek
Motor

Stoner nyitott a visszatérésre

Casey Stoner a Sunday Telegraph-nak adott interjújában nem csak az ausztrál V8 Supercarban való indulását erősítette meg, hanem elmondta azt is, hogy ha a MotoGP olyan jelentős változásokon megy keresztül, mint amiket ő elképzelt, akkor hajlik a visszatérésre.

"A sérülésem, a család, vagy éppen az, hogy mást szerettem volna csinálni nem játszott szerepet a visszavonulásomban." - kezdte az ausztrál. "Egyszerűen már nem rajongtam úgy a sportért, mint előtte. Egyre kevesebb tiszteletet és megbecsülést kaptunk azoktól az emberektől, akik körülveszik a MotoGP világát, nekem pedig nem tetszett az irány, amerre ez az egész halad. Előfordult, hogy a szurkolók meg akartak ütni minket, vagy egyszerűen csak ledönteni a robogóról, miközben a motorhome-ból a boksz felé mentünk. Sajnos úgy tűnik, hogy nem igazán szeretik, hogy én őszinte vagyok a paddockban. Ez is szerepet játszott tehát az egészben, azonban sokkal inkább az határozta meg a döntésem, hogy szerintem rossz irányba haladnak a dolgok. Nemrég például elveszítettünk egy versenyzőt (Marco Simonceli - a szerk.), azonban egy hónap múlva olyan volt, mintha meg sem történt volna. A nézők eséseket és akciót akarnak látni, de azt nem értik, hogy az életünk a tét. Egyszerűen ennek a világnak a játék babái lettünk, aminek lassan már köze sincs a versenyzéshez.." - magyarázta a Repsol Honda motorosa, aki aztán hozzátette, hogy ha a dolgok úgy alakulnak, akkor hajlik a MotoGP-be való visszatérésre.


"Egyáltalán nem vonz az, hogy visszatérjek. Ha azonban úgy látom, hogy a sport drasztikusan változik, akkor lehet még esély. Amerre azonban jelen pillanatban tart, úgy nem látok erre lehetőséget." - mondta Casey Stoner, aki nem mellesleg még korábban megerősítette, hogy idén valóban az ausztrál V8 Suparcarban áll majd rajthoz. "Ez egy kísérleti év lesz, szóval meglátjuk, hogy hogyan tetszik ez a világ. Természetesen elkötelezetten állok a dolgokhoz, azonban nem akarom egyből belevetni magam. Kezdetben úgy volt, hogy csak a versenyek 75%-án veszek részt, de végül úgy döntöttem, hogy az összesen ott leszek. Szeretnék minél többet a versenyzőülésben tölteni és megérteni, valamint megtanulni, hogy miként kell vezetni egy V8-ast." - mondta a kétszeres MotoGP világbajnok. A Supercar 2013-as szezonja tulajdonképpen már február 16-án kezdetét veszi egy teszt formájában, viszont az első nagydíjra csak március első hétvégéjén kerül majd sor. Casey Stoner összesen tizenöt viadalon bizonyíthat magának, valamint szurkolóinak.

www.p1race.hu

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: