DIGITÁLIS MAGAZIN Pontállások Versenynaptárak
2024. április 23. kedd
Motor

Pedrosa tudja mire képes, míg Marquez jó diák akar lenni

A Repsol Honda versenyzőpárosát arról kérdezték, hogy mi a véleményük azokról dolgokról, amiket a HRC alelnöke, Shuhei Nakamoto nyilatkozott róluk az utóbbi időben.

"Már számtalanszor kérdeztek meg azzal kapcsolatban, hogy mit gondolok arról, amit Nakamoto-san nyilatkozott, azonban az az igazság, hogy nem nagyon olvasom a sajtót és követően figyelemmel a híreket, így nem is nagyon tudom, hogy miket mondott. Kizárólag magamra koncentrálok. Azzal pontosan tisztában vagyok, hogy rengeteget várnak Valentinotól és Marctól is azonban már elég rég óta versenyzek ahhoz, hogy tudjam mivel kell majd számolnom. Egyedül arra összpontosítok, amire tudom, hogy képes vagyok, mivel tudom, hogy ha képes vagyok mutatni a tehetségem és a csapatom folyamatosan mögöttem áll, akkor az elég lesz." - mondta Pedrosa, aki utólag hozzátette, hogy szerinte tavaly elég jól ment ahhoz, hogy bajnok legyen, azonban a Barberával történt misanói ütközése rányomta a bélyegét a végelszámolásra. "Elég jelentős szerepet kapott, ami ott történt, azonban ezen már nem lehet változtatni. Úgy vélem, hogy ami rajtam múlt, azt megtettem, és jól teljesítettem. Ennél többet már nem lehetett volna." - magyarázta a spanyol, aki minden idők legmagasabb pontszámával lett világbajnoki ezüstérmes.


Pedrosával ellentétben Marc Marquez már annál inkább figyelemmel követte a HRC alelnökének róla szóló nyilatkozatait, amelyek nem mellesleg igen imponálóak a regnáló Moto2-es világbajnok szemében. "Igazán nagyra értékelem, hogy ekkora bizalommal viseltetnek irántam, azonban mindannyian tudjuk, hogy még időre van szükségem. Nyilvánvaló, hogy Nakamoto-san véleménye önbizalmat ad nekem, de ez nem azt jelenti, hogy könnyű dolgom lenne. Tisztában vagyunk vele, hogy hosszú utat kell megtenni addig, hogy jó eredményeket érjünk el. Megpróbáljuk a lehető legjobban végezni a dolgunkat, az pedig különösen fontos számomra, hogy ezt kiegyensúlyozott módon tegyük, illetve Nakamoto-san lássa, hogy szeretnék élni a lehetőséggel." - mondta Marquez, aki hozzátette, hogy miként azt Suhei Nakamoto is elmondta, a számára rengeteg újdonságot tartogató Bridgestone abroncsokat kell közelebbről megismernie, majd kihasználni az azokban rejlő lehetőségeket. "A gumik kulcsfontosságúak, ami már Malajziában tudatosult bennem. A gumikopást és hőmérsékletet illetően már azon is sok múlik, hogy az első köröket hogyan teszi meg az ember. Az első abroncsokat jobban kiismertem már mint a hátsót, amelyeknél pláne ügyelni kell arra, hogy miként használjuk őket, hiszen egy verseny utolsó köreiben meghatározó szerepük lehet."

Ha ismerőseid figyelmébe ajánlanád a cikket, megteheted az alábbi gombokkal: